Dél-koreai gyárát is felkészíti az elektromos jövőre a Hyundai

0

Csupán pár napos az a hírünk, miszerint a dél-koreai Hyundai nem hogy lassítana és visszavenne az elektromos autók gyártásából, hanem épp ellenkezőleg, még jobban felpörgeti. Üzemeit folyamatosan állítja át elektromos modellek gyártására, ezen felül pedig még az újabb üzemek megépítésétől sem retten vissza. Ez erősen merész vállalás, de az biztos, hogy amennyiben a mostani hullámvölgyből kijön az autóipar, akkor a Hyundai szalonjaiba befáradva nem kell fél és egy éves szállítási időkkel találkoznunk.

Az egyik ilyen, átalakítás alá eső Hyundai üzem a dél-koreai Asan városában található, amiről eddig csak azt lehetett tudni, hogy december utolsó napján leáll ott a gyártás és bő két hónapig nem is indul újra. Ezt az időt a Hyundai arra használja fel, hogy modernizálja az üzemet és egyben felkészítse az elektromos modellek gyártására. Hála a koreai médiumoknak, most kicsit benézhetünk a folyamatok mögé részletesebben is.

A The Korean Car Blog szerint az átalakítás egyik nyertese az Ioniq 7 lehet, aminek majd a gyártása kerül ide, a mostani Ioniq 6 mellé. Az asani gyártás 2021-ben már megszakadt egyszer hat hétre, amikor pont az Ioniq 6 itteni összeszereléséhez szükséges munkálatokat végezték el, ám akkor nem egybefüggően történt a leállás, hanem két részletben. A gyártás újraindításának tervezett időpontja 2024 február 14., de ez a belső körülményektől függően változhat. A koreai cikk egyébként azt feltételezi, hogy a hathetes gyártási szünet valószínűleg ismét megnöveli ideiglenesen az Asanban épített modellek várakozási idejét.

Az Ioniq 7 kapcsán még érdemes tudni, hogy az Államokba szánt darabok vélhetően nem itt, hanem a Georgia Államban épült Hyundai gyárban készülnek majd, ahol autókat és akkucellákat is gyárt a Hyundai.

Hyundai Seven tanulmányautó

Az Ioniq 7 egyébként még nem mutatkozott be, csupán találgatások ismertek a külső és a belső tartalom szempontjából. De hogy végül a Hyundai mivel készül az autó kapcsán, azt a tervek szerint jövőre fogjuk csak megtudni.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!