Megkezdődött a legújabb Audi és Porsche villanymotorok gyártása Győrben

0

Az Audi Hungaria 30 éves jubileumi rendezvényén ünnepélyesen is megkezdődött az új elektromos motorgeneráció sorozatgyártása a prémium elektromos platform (PPE) számára, mely az Audi Q6 e-tron modellsorozatban debütál hamarosan.

A 190,2 millió eurós beruházás eredményeként egy meglévő gyártócsarnokban egy teljesen új, 15 000 négyzetméteres gyártóterületet alakítottak ki a PPE-hajtások számára, ahol három műszakos munkarendben 700 munkatárs gyárt naponta mintegy 2 000 elektromos hajtást a PPE-platformhoz.

Győrben az Audi Q6 e-tron modellsorozat számára készülő PPE-hajtások mellett, az Audi Q8 e-tron számára is gyárt elektromos hajtásokat az Audi. Továbbá a vállalat egy új gyártóegységet épít fel a Volkswagen Konszern MEBeco platformra (moduláris elektromos hajtáskoncepció) épülő autói számára.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat: a Műszaki Fejlesztés a sorozatgyártás megkezdése után szériatámogatással segíti tovább a gyártói tevékenységet. A PPE hajtások új gyártósorainak kialakítása a győri és ingolstadti gyártástervező szakemberek, valamint a győri Szerszámgyár szakembereinek egyedülálló együttműködésében valósult meg. 

„A PPE-hajtások gyártásával növeltük gyártási mélységünket, és új munkaköröket teremtettünk, mint például a fogaskeréktechnológia, új hőkezelési eljárások és a lézertechnológia területén. A gyártási technológia is számos innovatív megoldással egészült ki: a konszernben elsőként alkalmazunk egy új impregnálási folyamatot, valamint Győrben először építjük a váltókomponenseket az elektromos hajtások integrált elemeként. Csapatom belső égésű motorok gyártása terén szerzett hosszú éves tapasztalata és a tudatos továbbképzési koncepciónknak köszönhetően a PPE-hajtásokat is prémium minőségben szállítjuk ügyfeleinknek”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A PPE-hajtások gyártása a státor- és váltókomponens-gyártásból, valamint a meghajtások összeszerelési tevékenységéből tevődik össze. A vállalat három új gyártósort helyezett üzembe az új generációs elektromos motorok gyártásához: a státorgyártás 28, a váltókomponens-gyártás 15 munkafázisból áll, míg a hajtásösszeszereléshez 190 lépésre van szükség. A PPE-hajtások az Audi és Porsche márkák számára is készülnek Győrben.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!