Annyira sikeres a Volvo EX30, hogy Európában is gyártani fogják

0

A Volvo Cars úgy döntött, hogy a jövőben Európában is gyártásba küldi a jóárasított elektromos újdonságát, az EX30-at.

Volvo június elején mutatta be első, belépő szintű tisztán elektromos autóját az EX30-at, ami olyan árcédulát kapott, amely viszonyítási alapként szolgál az ügyfelek és a versenytársak számára egyaránt. Az EX30 kiváló ára – 14 490 000 Ft – hamar meghozta a kedvet az elektromos autók iránt érdeklődőknek, ezért az erős keresletre reagálva a Volvo Cars úgy döntött, hogy 2025-től megkezdi az új, teljesen elektromos EX30 összeszerelését a belgiumi genti gyárban is. Bővítve ezzel a kis Volvo SUV gyártási kapacitását.

Az EX30 gyártása ősszel kezdődött a kínai Zhangjiakou gyárban, és az itt készült járművek a tervek szerint még ebben az évben eljutnak az első szerencsés vásárlókhoz. Az a döntés pedig, hogy Gentben is gyártani fogják az elektromos EX30-at jól tükrözi a Volvo Cars azon törekvéseit, hogy elektromos autóit a lehető legtöbb helyen gyártsa. Így növelve a termelési kapacitást a megnövekedett európai igényekre, valamint a globális exportra.

Emellett a vállalat döntése rugalmasabbá teszi a gyártást ahhoz, hogy az EX30 a Volvo Cars egyik legkelendőbb modellje legyen a következő években. A svédek azonban azt nem árulták el, hogy pontosan mennyi EX30-at terveznek gyártani a belga üzemben.

„A genti gyártás elindítása logikus lépés, mivel arra törekszünk, hogy világszerte kielégítsük izgalmas kis elektromos SUV-unk iránti erős keresletet.” – Mondta Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója.

A Volvo Cars az egyik legambiciózusabb villamosítási tervvel rendelkezik az autóiparban. A svéd kínai vállalat tervei szerint 2030-ra már csak teljesen elektromos autókat akar értékesíteni. Továbbá az évtized közepére azt a célt tűzte ki maga elé a Volvo Cars, hogy globális értékesítési volumenének felét teljesen elektromos autók fogják adni.

Az EX30 pedig döntő szerept fog játszani ezekben az években, mivel a Volvo arra számít, hogy jelentősen hozzájárul majd a növekedési és jövedelmezőségi céljaihoz a legújabb elektromos SUV. Tehát az EX30 a Volvo Cars folyamatban lévő stratégiai átalakulásának egyik ékköve.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!