Szépen leárazták az elektromos Mustangot az USA-ban

0

A leárazásoknak sokan örülnek, ez nem vitás. Leginkább persze azok, akik amúgy is tervezik megvenni a kinézett terméket. Ebben az esetben igazi ajándék minden, az akciózásokkal megfogható pénz. A Tesla ennek a nagymestere és az Egyesült Államokban egészen megdöbbentő pénzekért haza lehet vinni egy Model 3-mat. Ennek vannak ugyan feltételei és jó helyen is kell lakni, de cserébe magyar fejjel felfoghatatlanul olcsóra jöhet ki egy Tesla.

Nem meglepő módon az ilyen összekalapozható kedvezményeket nagyon szeretik a vásárlók, ami meg is látszik egy adott modell értékesítési darabszámain. A Fordnak is feltűnhetett ez, hiszen egész komoly akciókat és árkedvezményeket ad most az Államokban a Mach-E modellre annak ellenére, hogy egy szeptemberi kimutatás szerint ez lett a Model Y után a legkelendőbb SUV Amerikában.

A tavalyi évhez képest 61 százalékkal nőttek a típus eladásai, ami már elég volt ahhoz, hogy rögtön a második helyig repüljön a Mustang Mach-E. Egészen pontosan 61,3 százalékról beszélhetünk, már ami az augusztusi Mach-E eladásokat illeti, mindez 5033 eladott autót jelent. Április és június között összesen 8633 elektromos Mustang kelt el, így az augusztusi szám ennek tükrében bámulatos.

Az újdonságokról a CarsDirect magazin számolt be nemrég, ennek értelmében most akár 13 000 dollárnyi kedvezményt is össze lehet kalapozni még az egyszerűbb kivitelű Mach-E esetében is, ami forintban ma nagyjából 4,7 millió forintnak felel meg.

Hogy miből jön ez össze? A Ford most adja egyrészt a Retail Customer Cash kompenzációt 6250 dollár értékben a Mach-E GT esetében, míg az egyszerűbb modellek esetében ez Red Carpet Lease Cash néven érhető el, nem csak lízing esetében. Mindkét kedvezmény január 2-áig vehető igénybe, ami mellé bejön az Amerika-szerte ismert Federal Tax Credit fele, vagyis 3750 dollár, ami így összesen eddig 10 000. Ehhez még hozzávehetjük azt a bő két hete bevezetett ösztönzőt, amit szintén a Ford ad 3000 dollár értékben. Ennek csupán annyi a feltétele, hogy 2024 május 1-ig történjen meg a megrendelés.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!