Az elektromos Mustang lett a második legkelendőbb e-SUV az USA-ban

0

Valamire nagyon jól ráérzett a Ford, amikor az egyik legnépszerűbb márkajelzésük alól kirántották a nagy benzinmotor mítoszát és átemelték azt a vállalat elektromos meghajtású portfóliójába. Akkor meglehetősen sok fanyalgó hangot lehetett hallani, miszerint ez egy nagyon felelőtlen döntés volt és hogy az elektromos motor nem való egy ilyen ikonikus autó gyomrába. A legutóbbi értékesítési adatok viszont nagyon nem erről tanúskodnak.

A Ford Mustang Mach-E ugyanis a legfrissebb vállalati jelentés szerint Amerika második legnépszerűbb SUV modellje lett, rögtön a kategória legjobbja, a Tesla Model Y után. Pedig az év elején még nem voltak ilyen vidámak a dolgok, ugyanis a Mustang Mach-E eladásai akkor tájt erős visszaesésben voltak, közel 20 százalékkal voltak rosszabbak a mutatók, mint a korábbi időszakok eladásai.

A Ford azonban előre menekült és a mexikói üzemüket, ahol ez a modell is készül, szinte teljesen felújították, a gyártást átszervezték és az eredmények nem is maradtak el. A tavalyi évhez képest 61 százalékkal nőttek a típus eladásai, ami már elég volt ahhoz, hogy rögtön a második helyig repüljön a Mustang Mach-E.

Egészen pontosan 61,3 százalékról beszélhetünk, már ami az augusztusi Mach-E eladásokat illeti, mindez 5033 eladott autót jelent. Április és június között összesen 8633 elektromos Mustang kelt el, így az augusztusi szám ennek tükrében bámulatos.

A hír röviddel azután jelent meg, hogy a Ford a múlt hónapban új lízing- és kiskereskedelmi ajánlatokat kezdett kínálni a Mach-E-re az Államokban. A Ford 1,9% THM-es kiskereskedelmi hitelajánlatot hirdetett 60 hónapra a Ford Credit finanszírozáson keresztül, valamint további 3000 dolláros bónusz készpénzes ösztönzőt a 2023-as Mach-E és GT modellekre. Így már egész vállalható elektromos autó lett az elektromos Mustang.

De az augusztus nem csak a Mustang esetében volt kiváló, hiszen a tisztán elektromos E-Transit eladásai is 120 százalékkal emelkedtek augusztusban. Nem ilyen vidám a helyzet jelenleg az F-150 Lightning esetében, itt 57 százalékos visszaesés volt tapasztalható a múlt hónapban, ám szerencsére nem a kereslet csökkent, hanem a kiszállítás. A Ford szerint ennek oka egy 6 hetes leállás a Rouge Electric Vehicle Center bővítése érdekében.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!