Ez lehet a Nissan Leaf utódja

0

Pletykák szerint a Nissan számos új modelljét mutatta be a kereskedéseknek. A frissített Armada, a Kicks és a Murano mellett három, tisztán elektromos autóval is készültek a japánok.

A Nissannal rengeteg dolog történt az utóbbi években. Számunkra talán az egyik legszomorúbb dolog az a hír, melyben az állt, hogy folyamatosan megszünteti a Nissan az úttörő Leaf elektromos autóját. Igaz, hogy idén ígéretet kaptunk arra, hogy elképesztő mennyiségű elektromos autót akar piacra dobni a Nissan a jövőben, de várjuk ki a végét a történetnek.

Most azonban az Automotive News legfrissebb híre szerint a Nissan kereskedők las vegas-i találkozóján mutatták be a japán vállalat jövőbeli autóit. Ezek között három tisztán elektromos autó is szerepelt, köztük a Leaf jogos utódja. Erről nem sokat tudni, de a lapnak résztvevők azt mondták, hogy egy crossover-kupé stílusú „miniatűr Ariyát” kell elképzelni.

Ami a legfontosabb, hogy az jövőbeli Leaf hatótávja 25%-kal nagyobb lesz, mint a jelenlegi példánynak. A másik két modell rejtélyesebb, de mindhárom az évtized második felében fog megérkezni. A második egy crossover lesz az Ariya CMF-EV platformján, a harmadik pedig egy teljesítményközpontú szedán lesz.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!