Délkelet-Ázsiában állított fel egy újabb rekordot a Porsche Taycan

0

Úgy tűnik, hogy a Porsche Taycan elektromos autónak az a sorsa, hogy rekordokat döntsön, vagy éppen állítson fel. A döntéssel kapcsolatban a Teslával való nürburgringi bajuszakasztás juthat az eszünkben, ahol egymással vetekedtek a márkák abban, hogy ki tudja gyorsabban megtenni a pálya által felállított távolságot.

Ha pedig rekordállítás a feladat, a Taycan akkor sem riad meg, amit kiválóan bizonyít az alábbi eset. A Porsche Taycan kevesebb mint 30 óra alatt tett meg egy 1844 kilométeres utat Thaiföldről Szingapúrba, így jelenleg ez most a leggyorsabb teljesen elektromos jármű ebben a megközelítésben is. Három újságíró vállalta a megállás nélküli vezetési kihívást Délkelet-Ázsiában, egy Porsche Taycan 4S Cross Turismóval Bangkok külvárosából egészen Szingapúrig.

Ezt a különleges utat teljesítő Taycan egy 4S változat, amiben egy performance battery plus pakk lapul. Az akár 512 km-es hatótávval, 800 V-os akkumulátorral és magasabb hasmagassággal a Porsche Taycan 4S Cross Turismo úgy épült át, hogy megfeleljen ennek a különleges feladatnak.

Éjszaka a Porsche Bright Dynamic Light System Plus (PDLS+) LED-es fényszórói világították meg az utat, míg a sávtartó asszisztens segített az úton tartani a Taycant a megfáradt sofőröknek. A TAG Heuer időmérői hitelesítették a Porsche Taycan Thaiföldről Szingapúrba tartó utazásának időtartamát, amely 29 óra 15 percet vett végül igénybe és bőven elég volt a vonatkozó rekord felállításához is. Andre Brand, a Porsche Singapore vezérigazgatója elmondta, hogy a Porsche elektromos sportautója ma már „a sportos teljesítmény, a dinamikus kezelhetőség és a hatékony töltés mércéje”.

A résztvevők felváltva vezettek, miközben a Shell Recharge High-Performance Charging (HPC) gyorstöltő hálózatát használták. Itt maximum 25 percet töltöttek csupán el, hiszen a sofőröknek mindvégig az országos sebességhatáron belül kellett maradniuk, ami kritikussá tette a töltési időt.

Az esemény vélhetően a Shell töltőhálózatának is hírverést akart csinálni, hiszen a Porsche és a Shell tavaly novemberben indította el a hálózatot a régióban, az ABB 180 kW-os és 360 kW-os egyenáramú töltőivel, hogy segítsen kielégíteni a régióban az elektromos járművek töltése iránti növekvő keresletet.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!