Most éppen a Plaid Tesla verte el a Porsche Taycant

0

Nagyon úgy néz ki, hogy a Tesla már rendszeres vendég a Nürburgringen, hisz a 2019-es pályanapok után 2021 nyarán is visszamentek egy immáron sorozatgyártott Model S Plaid verzióval és némi kihagyás után most ismét megjelent a Plaid Model S a német versenyautópályán, aminek meg is lett az eredménye.

A Plaid a hárommotoros, 1020 lóerős hajtásláncával a legerősebb autók közé tartozik a világon. Csupán 1,99 mp alatt százon van, 9,23 mp alatt ér célba 400 méteren és bemutatásakor cég szerint 322 km/h a végsebessége. Ez a végsebesség pedig elég ahhoz, hogy világrekorder legyen a szériagyártott autók között a Plaid S.

Ugyanezen a pályán szokott a Plaid Model S összecsapni a nagy riválisnak számító (és egyben a pálya-rekord tulajdonosa is) Porsche Taycannal. A legjobb nürburgringi köridő úgy látszik a két rivális szerszámméregetésének kiváló eszköze és valamiért a Tesla addig nem nyugszik, míg el nem veheti azt a német riválistól.

Amikor legutóbb 2021-ben a Plaid Model S itt járt, akkor 7 perc 35,579 másodperc alatt ért körbe a pályán, ami nagyon szép eredmény és elég volt a trónfosztáshoz is. Aztán rá egy évre a Porsche Taycan Turbo S vert rá 2 másodpercet a Model S-re, amit nem nagyon akar hagyni a Tesla, hiszen itt van 2023 nyara és Palid Model S ismét feltűnt Nürburgringen.

Hasonlóan a Taycan tavalyi „Track package” felszereléséhez, idén a Plaid Model S is készült néhány aprósággal (átdolgozott fékrendszer, másik abroncs), melyek végül idén újra a Tesla győzelmét hozták el a pályanap végére. Ráadásul két értelemben is nyert a Elon Musk autója: egyrészt övék a leggyorsabb köridő, másrészt ezzel a Porsche Taycan korábbi rekordját is megverte a Tesla, méghozzá 8 másodperccel. A nagy örömről és a kiváló eredményről az alábbi Twitter-poszt született meg, amiben egy beágyazott videón keresztül azt is megnézhetjük, hogyan száguldott végig a Plaid Model S a nürburgringi versenypályán:

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!