Tanulmányautót mutat be a BMW a debreceni Campus Fesztiválon

0

A debreceni Campus Fesztiválon mutatja be a 2040-re előirányzott kompakt modellcsaládját előrevetítő, tisztán elektromos tanulmányautóját, az i Vision Circulart a BMW.

A BMW Group Debrecenben épülő üzeme a hatékony, zöld és digitális fogalmakkal leírható, BMW iFACTORY gyártási stratégiát alkalmazza majd és ezen alappillérek a BMW Group Gyár Debrecen minden, a gyártástól független tevékenységét is meghatározzák. 

A négyüléses, teljes egészében elektromos meghajtással szerelt jármű bőséges utasteret kínál, mintegy négy méter hosszú alapterületen és kiválóan szemlélteti a BMW Group azon átfogó, minden részletre kiterjedő felfogását, amelynek középpontjában a hosszútávon fenntartható személyes mobilitás áll. A tanulmányautót a mérnökök következetesen a gazdasági körforgás alapelvei mentén fejlesztették ki, a száz százalékban újrahasznosított anyagok felhasználása és a százszázalékos újrahasznosíthatóság jegyében.

Fenntarthatósági szempontból a NEUE KLASSE modellgeneráció kifejlesztése során a BMW i Vision Circular tanulmányautó esetében is alkalmazott gondolkodásmódot követik majd, azonban a BMW i Vision Circular tanulmányautó nem a várva várt NEUE KLASSE.

A koncepcióautó a szintén teljesen elektromos, sorozatgyártású BMW iX modellel együtt a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető lesz a BMW Group Gyár Debrecen standjánál.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A BMW Group Gyár Debrecen a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!