Amerikában teszteli a Volkswagen az önvezető ID.Buzz flottáját

0

Austinban indította útjára a Volkswagen a tisztán elektromos ID.Buzz kisbuszokból álló önvezető flottáját.

A Volkswagen tíz darab ID.Buzz modellel indította el önvezető programját, amelyek autonóm vezetési (AD) technológiával vannak felszerelve. Ezt az önvezető technológiát a Volkswagen-csoport és a Mobileye technológiai vállalat közösen fejlesztette ki.

Mindegyik ID.Buzz kisbusz SAE L4-es technológiát kapott, melyek kamerákat, radarokat és lidar technológiát foglal magában. Azonban kezdetben, mindegyik járműben egy ember fogja felügyelni a kezdeti kilométereket.

A Volkswagen a terve szerint a következő három évben folyamatosan növelni fogja tesztflottáját Austinban, majd további amerikai városokban is megjelenhetnek az önvezető modellekkel a németek.

A Volkswagen 2022 április közepén már München közútjain tesztelte akkori ID.Buzz modellekből álló önvezető flottáját. Akkoriban az ID.Buzz-ban ült a VW-csoport vezérigazgatója, Herbert Diess, egy biztonsági sofőr és az Argo AI Munich ügyvivő igazgatója, Alex Haag is. Sajtóinformációk szerint Diess és Haag arról beszéltek, hogy milyen nagy kihívásokkal kell szembenézni egy önvezető autónak a városközpontban. Alex Haag szerint egy önvezető autó esetén a legnehezebb megtervezni, hogyan reagál a gyalogosokra, akik „rengeteg apró jellel” közlik szándékaikat és bár ezeket az emberek könnyen felismerik, egy számítógépnek azonban sokkal nehezebb megérteni őket.

„Austint azért választottuk az első amerikai helyszínünknek, mivel a város nagy múlttal rendelkezik az innováció felkarolásában és kedvező légkört kínál az autonóm járművek teszteléséhez” – Árulta el Katrin Lohmann a Volkswagen ADMT (Autonomous Driving Mobility & Transport) elnöke.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!