Közúton tesztelik a Volkswagen önvezető autóját

0

München utcáin teszteli teljesen önvezető autóját, egy ID.Buzz elektromos autót a Volkswagen.

A héten volt már egy önvezető autós cikkünk. Akkor a rendőrök akartak igazoltatni egy teljesen autonóm Chevy Bolt elektromos autót a piros lámpánál. De nem adta könnyen magát az önvezető autó.

Nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben egyre több önvezetéssel foglalkozó cikkünk lesz. Ugyanis a Volkswagen is nekilátott ID.Buzz elektromos kisbuszával München utcáin tesztelni. Az ID.Buzz-ban ült a VW-csoport vezérigazgatója, Herbert Diess, egy biztonsági sofőr és az Argo AI Munich ügyvivő igazgatója, Alex Haag is.

Sajtóinformációk szerint Diess és Haag arról beszéltek, hogy milyen nagy kihívásokkal kell szembenézni egy önvezető autónak a városközpontban. Alex Haag szerint egy önvezető autó esetén a legnehezebb megtervezni, hogyan reagál a gyalogosokra, akik „rengeteg apró jellel” közlik szándékaikat és bár ezeket az emberek könnyen felismerik, egy számítógépnek azonban sokkal nehezebb megérteni őket.

Továbbá megemlítették, hogy az ID.Buzz elektromos kisbuszon összesen 14 darab kamerát, 11 radarszenzort és 5 LiDAR érzékelőt helyeztek el. Ezeknek köszönhetően a Buzz folyamatosan 360 fokban látja a környezetét. A kamerák és szenzorok által begyűjtött infók alapján a VW kisbusz generál magának egy térképet a környezetéről és ez alapján irányítja magát az autó.

A Volkswagen első embere nem igazán részletezte a terveket, de annyit elárult, hogy az önvezető autók először olyan területen lesznek elérhetőek, ahol az embereknek a legnagyobb fokú mobilitásra van szükségük. Azaz a nagyvárosokban. A Volkswagen 2025-ben szeretné bemutatni az ID.Buzz AD-t és az a cél, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!