Ilyen, amikor a rendőrök lekapcsolnak egy önvezető autót

0

Ezt is megértük. Válószínű, hogy ez az első olyan videó, ahol a rendőrök próbálnak lekapcsolni egy teljesen önvezető elektromos autót.

Néhány nappal ezelőtt az Instagrammon majd a Twitteren kezdett el terjedni egy videó melyen egy piros lámpánál álló önvezető autó látható. Eddig ez teljesen normális, hisz az önvezető autók megállnak a piros lámpánál, vagy a STOP táblánál. Viszont az elektromos Chevy Bolt mögött egy San Franciscó-i rendőrautó állt, melyből kiszállt az egyik járőr és az autonóm járműhöz lépett ahol nyugtázta, hogy ebben az autóban bizony senki sem ül.

Megpróbálta kinyitni az autót, erre az önvezető autó továbbhajtott. Néhány méterrel később a Bolt bekapcsolta a vészvillogót és félrehúzódott. A rendőrök azért akarták megállítani az elektromos önvezető autót, mert éjszaka lekapcsolt lámpákkal közlekedett.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Cruise vállalattal, de nem tudták megbírságolni a járművet, mert nem volt vezető az autóban. A Cruise néhány nappal az esemény után Twitter posztban reagált, ahol megnyugtatott mindenkit és közölte, hogy tárgyalnak a rendőrséggel arról, hogy a jövőben hogyan tudnának együttműködni az önvezető autókkal kapcsolatban. A vállalat többek között azon gondolkodik, hogy létrehoz egy külön telefonszámot, amelyen a rendőrök ilyen esetekben kapcsolatba léphetnek a Cruise alkalmazottaival.

Az autógyártóknak vagy az önvezető autókat üzemeltető vállalatoknak és a szoftverszolgáltatóknak hamarosan tisztázniuk kell, hogy ki a felelős egy autonóm jármű szabálysértése vagy balesete esetén. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!