Opel Grandland GSe – magával ragadó lendület

0

Az új Opel Grandland GSe a sportosság, a kényelem és a környezetbarát technológia ötvözetét kínáló plug-in hibrid SUV.

Nem véletlen, hogy épp a villamosított hajtáslánca révén lokálisan teljesen emissziómentes üzemre is képes Grandland GSe volt a 75 milliomodik Opel, amely legördült a német gyártó Eisenach-i szerelősoráról.

Az új Grandland GSe az Opel teljesítmény iránti szenvedélyének legékesebb kifejeződése. A fenomenális, 300 LE teljesítményre képes, elektromos összkerék-meghajtású (eAWD) plug-in hibrid hajtáslánc lélegzetelállító gyorsulást, azonnali nyomatékot és páratlan úttartást biztosít.

Hajtásláncában az 1.6-os turbós benzinmotor mellett két villanymotor dolgozik, erős, sportos autóvá téve a Grandland GSe-t osztályelső állórajtos gyorsulási jellemzőkkel. A 100 km/h-s gyorsulás szintideje mindössze 6.1 másodperc, a végsebesség pedig 235 km/h (135 km/h elektromos üzemben). A Grandland GSe akár 65 km-t is képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban, ami csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és kedvező üzemanyagfogyasztást tesz lehetővé.

Az új Grandland GSe számára az Opel mérnökcsapata egyedi futóműbeállítást és kormányzási jellemzőket tervezett, így a modell a német gyártó legmagasabb szintű sporttuningjával és teljesítmény-technológiájával rendelkezik. A cél az volt, hogy a GSe minden körülmények között a sportos vezethetőség és a kényelem optimális egyensúlyát kínálja úgy, hogy közben a környezetért érzett felelősséget is szem előtt tartja.

A Grandland modellek kiegyensúlyozott felfüggesztését alapul vevő frekvenciafüggő lengéscsillapítási (FSD) technológia eltérő csillapítási karakterisztikákat használ például a magas frekvenciájú felületi egyenetlenségek (macskakő, vagy csatornafedelek) keltette mozgások kiegyenlítésére, illetve sportos, dinamikus vezetésnél, ahol az útfelület egyenletesebb és így a rugózási-csillapítási frekvenciák is kisebbek. A csúcsmodellek a vezető minden utasítására gyorsabban, közvetlenebbül reagálnak, és az Opelekre hagyományosan jellemző módon a nagysebességű lassításoknál, valamint gyors autópálya-ívekben is stabilan viselkednek. Az Opel Grandland GSe reaktív kormánykalibrálással és merevített sportfutóművel kombinálva új szintre emeli a vezetési élményt.

Az új Grandland GSe külső és belső dizájnja is azonnal felismerhető. A 19 colos gyémántvágott könnyűfém keréktárcsák, a Karbon fekete színű tető és külső tükrök, valamint a GSe embléma kiemelik az autó sportos stílusát. A digitálisan letisztult belső tér nemcsak kifinomult, de olyan luxusérzetet kelt, amely minden alkalommal magasabb szintre emeli az utazási élményt. Az Opel Grandland GSe egy SUV, amely minden igényt kielégít.

Tudjon meg többet az Opel Grandland GSe-ről: https://www.opel.hu/autok/grandland-modellek/gse/overview.html

Támogató
PR cikkek, támogatott tartalmak megjelenítése. Bővebb információ az admin kukac e-cars.hu e-mail címen kérhető.