Meglepően olcsón debütálhat az elektromos Citroën ë-C3 Európában

0

Mondhatni meglepően szerencsés helyzetbe került az indiai lakosság, ugyanis év elején mutatták be Indiában a tisztán elektromos Citroën ë-C3 autót. A bemutató után egy hónappal pedig már meg is érkezett az indiai kereskedésekbe a Citroën elektromos autója.

Néhány napja a vállalat márkafőnöke Thierry Koskas árulta el az európai újságíróknak, hogy az öreg kontinensre is megérkezik a kisméretű, tisztán elektromos Citroën. Várhatóan 2024 elején kerül a kereskedésekbe, 25 000 dolláros árcédulával.

Az elektromos Citroën ë-C3 bemutatóját 2023 októberére időzítette az európai vezetőség, míg a piaci bevezetés pedig 2024 elejére kapott időpontot.

A 3981 mm hosszú, 1733 mm széles, 1604 mm magas, és 2540 mm tengelytávú indiai verziójú ë-C3 villanymotorja 42 kW teljesítménnyel és 143 Nm nyomatékkal bír. Végsebessége pedig 107 km/h, míg a 0-60-as tempót közel 6,8 másodperc alatt tudja teljesíteni az elektromos C3. Az Indiában forgalomba helyezett változat akkumulátora 29,2 kWh, mellyel akár 320 kilométert is meg lehet tenni egyetlen töltéssel az Indiában használatos MIDC szabvány szerint.

Ha hihetünk a pletykáknak akkor a Kínában gyártott elektromos C3 a bemutató előtt jelentős változáson fog átesni, hogy a Stellantis anyacég egy viszonylag élhető és az árához tudásban is passzoló elektromos modellel szálljon ringbe az olcsó kínai modellekkel, melyek hamarosan eláraszthatják az európai piacot.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!