96 állásos elektromos kamiontöltő parkot építenek az USA-ban

0

Az elektromos meghajtás a személyautókon túl szépen lassan beszivárog az áruszállításba is, ráadásul nem csak a furgonokhoz, hanem a kamionokhoz is.

A személyautóknak kialakított villámtöltők nem alkalmasak az elektromos kamionok fogadására, már csak a rendelkezésre álló hely miatt sem. De ott van még az a tény is, hogy a kamionokban található több száz kWh kapacitást nem fél óra tele nyomni, így nem árt valamilyen fogadóépület sem, ahol a sofőrök a töltés idejét kényelmesen ki tudják várni. Európában már most is találni ilyen létesítményeket, de több ilyen töltőállomás épül fel a közeljövőben. Az egyik legnagyobb a Daimler tervezése.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban is készül egy igen brutális töltőállomás, amit a Forum Mobility nevű szolgáltató akar megépíteni Kaliforniában, Tracy városa mellett. A létesítmény a tervek szerint akár 96 elektromos kamiont tud kiszolgálni ha teljesen elkészül. A létesítmény elsősorban az oaklandi kikötő teherforgalmát kívánja kiszolgálni, amennyiben az elektromos kamionok száma megnövekedne a közeljövőben.

A töltőállomást azután jelentette be a Forum Mobility, hogy jóváhagyást kapott az igényelt 4,5 millió dolláros finanszírozásra. A létesítmény egy 4,4 hektáros alapterületen készül el. A megépítendő állomások száma szerencsére nem áll meg itt, hiszen a Forum Mobility egy teljes hálózat megépítését tervezi Amerikában. Igény pedig szinte biztos lesz ezekre a töltőállomásokra, hiszen az állam szabályozó szerve, a California Air Resources Board a közelmúltban jóváhagyta azokat a szabályokat, amelyek előírják, hogy Kalifornia állam összes közúti áruszállítójának (nagyjából 33 000 jármű) 2035-re kibocsátásmentesnek kell lennie. Matt LeDucq, a Forum Mobility vezérigazgatója és társalapítója elmondta:

„A Forum egy töltőállomás-hálózatot épít a nehéz tehergépjárművek számára, hogy azok áttérhessenek az elektromos meghajtásra. Partnerségünk az EBCE-vel segíti a Forumot abban, hogy gyorstöltést biztosítson a teherautó-tulajdonosok, üzemeltetők, fuvarozók és flották számára. A California Air Resources Board új szabályaival, amelyek nulla kibocsátású teherautókat írnak elő, a Forum és az EBCE azon dolgozik, hogy széles körű hozzáférést biztosítson a töltési infrastruktúrához és a zéró emissziós teherautókhoz.

Egyelőre csak az állomás megépítése a biztos, további infók nem ismertek.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!