Megérkezett a jóárasított, legolcsóbb Skoda Enyaq

0

Ha mostanában valaki Skoda Enyaq iV vásárlásán törte a fejét, annak lehet érdemes lesz várnia még egy kicsit. Úgy tűnik, hogy a cseh autómárka sem akarja szó nélkül hagyni a Tesla által indított árazású stratégiáról szóló marketinghúzásait. Magyarul a Skoda Enyaq iV a következő elektromos autó, ahol hamarosan árcsökkenés várható.

Ám ha valaki arra vár, hogy ezúttal vaskos összeget megfogva ugyanolyan tudású autója lehet, annak már annyira nem tudunk jó hírrel szolgálni, hiszen a Tesla, vagy éppen a BMW és a Volkswagen lépéseihez képest a Skoda más utat választott ahhoz, hogy árat csökkenthessen. Az olcsóbban megvehető autóhoz visszavett tudás jár majd. Míg a fent említett márkák ténylegesen árkedvezményt adnak bizonyos modelljeikből, addig a Skoda egy új Enyaq iV variánst dob piacra, az 50-es jelzéssel ellátva, ami kisebb kapacitású akkupakkot jelent.

Az Enyaq jelenleg két kapacitással szerelt akkupakkal vehető meg, ezek a 60-as (58 kWh) és a 80-a (77 kWh) jelzéssel vannak ellátva, így az új 50-es vélhetően elsősorban a kisebb akkukapacitásról lesz megismerhető (nem hivatalos infók szerint 52 kWh a várható adat). Ennek bevezetése egyébként nem új keletű dolog. Az Enyaq bevezetésekor már eleve számolt egy ilyen variánssal a márka, csak előbb a drágább (így egyben nagyobb hasznot is hozó) verziókat akarták elkezdeni árusítani. Az 50-es verzió érkezéséről most az Automotive News magazin számolt be, a hivatalos kommunikáció még nem érkezett meg. A kisebb tudást azonban bizonyára sikerrel tudja majd ellensúlyozni a remek kezdőár, amit 39 990 euróban határozhat meg a Skoda.

Ha hihetünk a szóbeszédnek, akkor az 52 kWh felhasználható kapacitás mellé 110 kW-os DC villámtöltés, 365 km-es WLTP hatótáv, hátsókerékhajtás, 109 kW teljesítmény és 220 Nm nyomaték érkezik majd az új, jóárasított Skoda Enyaq iV 50 adattáblájára.

„Az Enyaq iV 50-nel még megfizethetőbbé tesszük az Enyaq család belépőszintjét. Kevesebb, mint 40 000 euróért egy modern akkumulátoros elektromos járművet kaphatnak ügyfeleink, amely elegendő hatótávolságot kínál a mindennapi vezetéshez, bőséges helyet az egész családnak és egyben átfogó felszereltséget.”

Hogy Magyarországra is jut-e ebből a kivitelből, az egyelőre kérdés, az első körös országok listája eddig: Németország, Belgium, Hollandia. További országokban az elérhetőség később kerül ismertetésre. A németországi oldalról eltűnt a 60-as jelzésű, helyette az 50-es és a 80-as maradt a konfigurátorban. Itthon a legolcsóbb Enyaq iV itthon most a 60-as kivitel, 19 357 122 Ft-tól.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!