Hat új, tisztán elektromos Skoda modell érkezik 2026-ig

0

Jó hírünk van az elektromos Škoda rajongóinak, ugyanis a jelenlegi BEV-kínálat jelentősen kibővül majd a cseh autómárkánál. Ráadásul az összes új elektromos modell 2026-ban már megérkezik a kereskedésekbe. A témát előadó hivatalos sajtóanyag szerint a hat újdonságból 4 teljesen új autó lesz, míg a maradék kettőt az Enyaq iV valamilyen frissített változatai lesznek.

A Volkswagen Csoport részeként a Škoda márka is jelentős kínálatbővülésre számíthat, amivel még több vásárlót tudnak majd bevonzani magukhoz. Tavaly még csak 3 újdonságról beszéltek a 2026-os évet illetően, de most már ennek a duplájáról számoltak be, ami kiváló hír.

Hogy a 4 teljesen új, eddig létező elektromos modell mi lehet, az jó kérdés, de érdemes tudni, hogy két legnépszerűbb modelljük (Fabia, Octavia) esetében is volt szó a teljesen elektromos meghajtással érkező variánsról. Így talán 2026-ig még ezeket is megismerhetjük.

De a már többször említett Elroq is benne lehet a 4 újdonságban, ami tulajdonképpen a Karoq elektromos változata lenne, amire a neve elején az E betű utal. Ez az iparági értesülések szerint akár már jövőre, 2024-ben bemutatkozhat. Az újdonság várhatóan 4,4 és 4,5 méteres hosszal érkezhet, a Volkswagen ismert MEB padlólemezére megépülve. Ez némi visszalépés a korábbi hírekhez képest, melyek a MEB+ padlólemezről és a VW Csoport új, szabványosított celláiról szóltak.

Az Elroqon túltekintve a két, felfrissített új Enyaq iV variáns valamikor 2025-ben érkezhet meg. Ezekről érdemes tudni, hogy itt már megtörténik majd az átlépés a MEB+ padlólemezre és jön az APP550 hajtáslánc nagyobb teljesítményekkel és energiahatékonysággal.

Mindezeken felül várható egy kedvező árú Skoda variáns a már bemutatkozott Volkswagen ID. 2all-ból és talán a kombi és szedán formák szerelmesei is megtalálhatják a maguk számításait. Előbbiről egyelőre csak kevés információ ismert. A Skoda azt állítja, hogy a jármű körülbelül 4,70 méter hosszú lesz, és ideális „családok és cégek” számára. A világpremiert 2026-ra tervezik, a gyártás és az értékesítés kezdete akár kicsit későbbre is eshet.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!