Megkezdődött az elektromos Skoda Octavia fejlesztése

0
Reklám

Várhatóan ebben az évtizedben forgalomba kerülhet az SSP platformra épülő tisztán elektromos Skoda Octavia.

2021 júniusában Thomas Schäfer, a Skoda volt vezérigazgatója árulta el, hogy a tisztán elektromos Enyaq modellt 2026 előtt három e-autó követi. Ezek mindegyike kisebb és jóval olcsóbb lesz, mint az Enyaq. Ezek közé fog tartozni a nemrég bemutatott Vision 7S crossover, ami várhatóan 600 kilométeres hatótávval érkezik meg. És az idén májusban belengetett városi, belépőszintű EV.

A harmadik tisztán elektromos autó várhatóan a Skoda Octavia lesz ami 2026 környékén érkezhet meg az utakra. A brit Autocar magazin megbízható forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Mladá Boleslav-iak megkezdték a népszerű kompakt-középkategóriás slágertermék teljesen elektromos változatának a fejlesztését. Azt is tudni vélik, hogy az elektromos Octavia nem a Volkswagen-csoport Enyaq által is használt MEB platformra épül, hanem a hamarosan megjelenő SSP-n fog helyet kapni.

Reklám

Továbbá, ha hihetünk a pletykáknak akkor a Vision 7S koncepció 89 kWh-s csomagjához képest technológiailag fejlettebb akkumulátort használnak majd a csehek, amely a Skoda szerint 600 kilométer megtételére és 200 kilowattos maximális töltési teljesítményre elegendő.

Klaus Zellmer, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke azt mondta, hogy “szeretnénk néhány meglepetést hozni a piacra.” Hozzátette: “Az Octavia egy fantasztikus autó, melyet természetesen a családunkban kell tartanunk ameddig csak lehet. Hiszen ilyen hatalmas ügyfélkörrel kevés modellünk rendelkezik. Az Octavia sziklaszilárd. Megvan a modell vevőköre és piacvezetők vagyunk a szegmensben.”

A tisztán elektromos Octavia nem jelenti a TSI és a TDI modellek végét, ugyanis az Autocar úgy tudja, hogy a Skoda a belsőégésű modelleket is meg akarja tartani. 2035-ig biztosan, ugyanis ekkor fog életbe lépni az Európai Unióban a belsőégésű motoros autók értékesítésének a tilalma.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!