Ekkor érkezhet meg a Skoda, Cupra és a VW belépő szintű elektromos autója

0

A Volkswagen Csoport közzétett három tisztán elektromos autó tervrajzát, melyek nagyjából három év múlva kerülhetnek a kereskedésekbe.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Volkswagen Csoport piacra fog dobni három elérhető árú, városi elektromos autót. A nagy kérdés csak az volt, hogy mikor. A Volkswagen Csoport most ezt is elárulta.

A Volkswagen e-UP!, a Skoda Citigo-e iV és a Seat Mii Electric közvetlen utódjainak a tervrajzát néhány nappal ezelőtt tette közzé a Volkswagen Csoport, mikor elárulta, hogy nagyjából három év múlva kerülhetnek a kereskedésekbe ezek a városi elektromos autók. az első rajzon a Volkswagen elektromos autója látható, ami egyértelműen eltér az ID.Life koncepciótól, amit 2021 szeptemberében mutatott be a VW a müncheni IAA-n. Voltak pletykák, hogy a Volkswagen elkaszálta az ID.Life kinézetét, és teljesen újra akarják tervezni.

Nos, a pletykák igazak lehetnek, ugyanis a lenti rajzon a VW logóval ellátott elektromos autó kevésbé tűnik dobozosnak. Inkább egy kisebb ID.3-ra hasonlít.

A Cupra rajza minden, csak nem új. A VW Csoport spanyol részlege már 2021-ben közzétette a vázlatot. A Cupra az UrbanRebel koncepciót követi, amelyet tavaly már bemutatott. Viszont a sorozatgyártott verzió jóval visszafogottabb lesz. Azonban nem kizárt, hogy egy teljesítményre optimalizált verzió is világot láthat.

Ha a Skoda tervét nézzük meg, akkor várhatóan ez lesz a legpraktikusabb a trióból. Doboz alakú, hogy elegendő helyet biztosítson. Ennek van is értelme, hiszen a Mladá Boleslav-i márka mindig is a saját szegmensének legnagyobb autóit akarta értékesíteni. Egy kicsit városi SUV-vonásokkal érkezhet a Skoda városi elektromos autója.

A Volkswagen Csoport egy új, MEB-Small padlólemezre építené ezeket a városi elektromos autókat, melyek mindegyike egy elektromos motort kap az első kerekeknél. A jelenlegi MEB padlólemezre épült e-autók mindegyike hátsókerék hajtású, de elöl opcionális extra motort kínálnak, amely lehetővé teszi az összkerékhajtást.

A VW már bejelentette, hogy az elektromos autók új hulláma 20 000 eurótól indul és 25 000 euró körül fog végződni és a megfizethető árú elektromos modellek Spanyolországban fognak készülni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!