Európában is rendelhető a Fisker 707 km hatótávú elektromos autója

0

Aki esetleg amerikai illetőségű elektromos crossoverben, illetve SUV-ban gondolkodik, annak kiváló hír, hogy hamarosan egy újabb nevezőből választhat magának elektromos autót. Ugyanis a Fisker Ocean megkapta a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy hivatalosan is árulhassa a típust Európában a Fisker.

A Fisker leginkább az Egyesült Államokban tevékenykedik, viszont az Ocean névre hallgató elektromos autó premierje után nem sokkal már arról szóltak a hírek, hogy a márka célba vette Európát. Mindezt annyira sikerült komolyan venni, hogy végül a Fisker Ocean gyártását ide is hozták a szomszédunkba, Ausztriába.

Tavaly hosszú előkészítő munka után végre megkezdődött a modell gyártása Grazban, a Magna Steyrrel kötött korábban bejelentett gyártási szerződés alapján. A Fisker Inc. célja, hogy az ausztriai gyárban 2023 első negyedévében közel 300 Ocean-t rakjanak össze, majd a második negyedévben 8000-re, a harmadik negyedévre pedig 15 000-re növelnék a gyártási kapacitást. 2023 év végére pedig 42 400 darabot terveznek összeszerelni a szomszédunkban.

Az európai gyártás mellett nagyot szólt az is, hogy az Ocean minden olyan SUV-t legyőzött (WLTP) hatótávban, amit Európában árulnak jelenleg, még a Tesla Model Y-t is. Az eredményt az Ocean legjobban felszerelt kivitelével (Extreme) sikerült összehozni. A gyártó 627 km kipréselésére számított a típustól, ám a WLTP teszteken végül 707 km-t tudott az Ocean ezen felszereltségű darabja kipréselni magából.

A Fisker akkor azt mondta, hogy április 28-án meglesz minden engedély és igazuk is lett, hiszen itt a dátum és amint arról a hivatalos sajtóanyag is beszámol, kezükben a papír.

„Az egész Fisker csapat izgatottan várja, hogy a Fisker Ocean One induló kiadása eljusson a foglalások tulajdonosaihoz. Első szállításunk május 5-én várható. Ezt követően szándékunkban áll az összes Ocean One-t szeptember végéig leszállítani, miközben a Fisker Ocean Extreme szállítását is elindítjuk Európába, majd az Egyesült Államokba.” – Henrik Fisker elnök-vezérigazgató

Kezdetben a Fisker Ocean One Launch Edition két változatát fogják kiszállítani, 5000 darabos készlettel, „Hyper Range” akkumulátor opcióval és „Extreme” csomaggal, amivel sikerült a fent említett 707 km-es rekordot is összehozni. Ezen kivitel alapára 67 272 euró.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!