Háromperces videón tekinthető meg a Fisker Ocean gyártása

0

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy hivatalosan is megkezdődött a tisztán elektromos Ocean gyártása Ausztriában, a Fisker Inc. megosztott egy háromperces gyorsított videót az EV gyártásáról.

A Fisker úttörő szerepet vállalt az elektromobilitásban, de sajnos az idő elszaladt a gyártó felett és az utóbbi időben csak ígérgetést lehetett hallani vagy olvasni a Fisker Inc. háza tájáról. Most azonban, évekkel a tisztán elektromos Fisker Ocean SUV premierje után, végre megkezdődött a modell gyártása Grazban, a Magna Steyrrel kötött, korábban bejelentett gyártási szerződés alapján.

A Fisker Inc. célja, hogy az ausztriai gyárban 2023 első negyedévében közel 300 Ocean-t rakjanak össze, majd a második negyedévben 8000-re, a harmadik negyedévre pedig 15 000-re növelnék a gyártási kapacitást. 2023 év végére pedig 42 400 darab elektromos Fisker Ocean-t terveznek legyártani.

A gyártási bravúr megünneplésének részeként a Fisker megosztott egy háromperces, timelapse videót, melyben teljes egészében látható, hogy miképp fejlődik egy lemezből, egy komplett elektromos autóvá a Fisker Ocean. Az alábbi videó a Magna Steyr szén-dioxid-semleges gyártóüzemében készült, ahol az Ocean készül a legmodernebb precíziós robotok mellett.

A Fisker Ocean 37 499 dolláros kezdőáron már megrendelhető az Egyesült Államokban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!