Újabb elektromos Tesla kamionok landoltak a Pepsi flottájába

0

A Tesla tavaly december elején adta át az első sorozatgyártásra érett, tisztán elektromos Semi elektromos kamionjait a PepsiCo vállalatnak. Néhány napja pedig a PepsiCo bemutatta új, 18 darabból álló tisztán elektromos flottáját, amelyet a vállalat a sacramentói palackozó üzemében használnak majd.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a Pepsi 21 darab Tesla Semit-t akar használni a sacramentói gyáránál a termékek helyi szállítására. Majd további 15 darab elektromos teherautót a PepsiCo Frito-Lay gyártóüzeme használna a kaliforniai Modestoban.

A meglehetősen nagy elektromos Semi flotta gondtalan üzemelése érdekében a PepsiCo mindkét telephelyén több nagy teljesítményű egyenáramú töltőállomást is telepíttetett a Teslával. A cikk négy-négy darab 750 kW-os töltőállomást említ, amelyek vizuálisan meglehetősen hasonlítanak a nemrégiben Honnandiában üzembe helyezett V4-es Superchargerekre.

Alberto Ayala, ügyvezető igazgató elárulta, hogy „A PepsiCo összesen 15 millió dollár állami és helyi támogatás kapott az elektromos járművekre és a töltési infrastruktúra kialakítására Sacramentóban és Modestóban. Valamint járművenként 40 000 dollárt a kormánytól.”

Azt hiszem, hogy ekkora anyagi támogatással több vállalat is hajlandó lenne elektromos hajtásúra cserélni meglévő, elavult flottáját.

További érdekes információ, hogy Erica Edwards, a PepsiCo gyártásért felelős alelnöke szerint a Tesla Semi teherautók „körülbelül 400 mérföldes (643 km) hatótávolsággal rendelkeznek, mielőtt fel kellene tölteni őket”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!