Három neves díjat zsebelt be Hyundai IONIQ 6

0

A Hyundai Motor Company nagy elismerésnek örvendő IONIQ 6 elektromos Streamliner modellje elnyerte a rangos Világ Év Autója, Világ Év Elektromos Járműve és Világ Év Autóipari Formaterve címeket.

A nemzetközi zsűri külön kiemelte a modell különlegesen áramvonalas formatervét, valamint tisztán elektromos hatótávolságát. A Világ Év Autója díjakat odaítélő World Car Awards szervezet a New York-i Nemzetközi Autószalonon (NYIAS) hirdette ki a győzteseket.

A három döntős modell – mind 2022-ben bevezetett típusok – közül az IONIQ 6-ra esett a 32 országot képviselő 100 autós újságíróból álló zsűri választása. Ezzel a Hyundai sorban másodszor ér el hármas győzelmet a World Car Awards szavazásán. Tavaly az IONIQ 5 nyert ugyanezekben a kategóriákban.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy két egymást követő évben is ebben a rangos kitüntetésben részesülhetünk. Ezek a díjak a Hyundai Motor Company dolgozóinak a személyes teljesítményét ismerik el: azokét, akik kiemelkedő tehetségükkel és fáradhatatlan erőfeszítéseikkel lehetővé teszik az IONIQ 6-hoz hasonló elektromos járművek megvalósulását.” – Mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója. „Ez a megtiszteltetés megerősít bennünket azon törekvésünkben, hogy globális vezető szerepet töltsünk be a járművek villamosítása terén, és megújult erőt ad ahhoz, hogy intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójaként tevékenykedjünk.”

„Mindig igyekszünk érzelmi síkon kapcsolatot teremteni ügyfeleinkkel. Az IONIQ 6 esetében túlzás nélkül egyedi dizájnt alkottunk. A modell merész Streamliner formavilágában a pozitív érzelmi telítettség kiemelkedően kedvező légellenállással és abból fakadó, kivételesen nagy hatótávolsággal társul.” – Mondta SangYup Lee alelnök, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója. „Az utastérben olyan személyes környezetet igyekeztünk létrehozni, amely az elektromos járművek kialakítását magasabb szintre emelő értékeket: a tudatos tér és a nyugodt funkcionalitás koncepcióit valósítja meg.”

Az IONIQ 6 a Hyundai kifejezetten elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ márkájának második típusa. A modell az egyedi fejlesztésű elektromos, globális moduláris platform (E-GMP) architektúra összes eredendő előnyét kiaknázza: a tágas belső tér mellett 800V-os elektromos rendszert kínál. Ez utóbbi olyan ultragyors tölthetőséget biztosít, amelynek köszönhetően 10%-ról mindössze 18 perc alatt 80%-ra tölthető az akkumulátor.

World Car Awards zsűrije az idei évben SangYup Lee alelnök urat választotta meg a Világ Év Autóipari Emberének, elismerve a 2022. év során bemutatott lenyűgöző, innovatív tanulmányautók és sorozatgyártású típusok – többek között a Hyundai IONIQ 6, a vadonatúj KONA vagy az N Vision 74 négykerekű tanulmányautó – megalkotásában vállalt, pótolhatatlan szerepét. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!