Sorozatgyártásra érett Volkswagen ID.7-et kaptak lencsevégre

0

2023-as CES kiállításon mutatta meg először a Volkswagen a méltán híres Passat tisztán elektromos utódját, ami a Volkswagen ID.7 nevet kapta. Az ID.7 egyike annak a 10 új elektromos autónak, amelyet a VW 2026-ra tervez piacra dobni, miközben a teljes termékpalettáját elektromossá alakítja. Thomas Schäfer a Volkswagen személyautós ágazat vezérigazgatója szerint “A célunk? Minden szegmensben megfelelő terméket kínálni az ügyfeleinknek.”

A Volkswagen ID.7 pontos adatait egyelőre még nem árulták el a németek, azonban az biztos, hogy az újdonság ideális esetben 700 kilométer megtételére lesz képes egyetlen töltéssel. Továbbá az is biztos, hogy az alapmodell hátsókerék hajtással 170 lóerő teljesítményre lesz képes.

Az álcázott bemutató után, néhány hónappal a sorozatgyártásra érett végleges verzió piacra dobása előtt Németországban sikerült lencsevégre kapni az alig álcázott ID.7 névre keresztelt 700 kilométer hatótávú elektromos Passat utódot. Hans-Otto Kruse Wolfsburgban a Löwenwall és a Leonhardtstraße sarkán csípte el az elektromos újdonságot.

A Volkswagen szerint az ID.7 szériaváltozatának globális premierje 2023 második negyedévében várható. Az elektromos újdonságot először Kínában, majd később az Egyesült Államokban és Európában is megjelenik.

 (Forrás: Hans-Otto Kruse/Wolfsburger Nachrichten )

Továbbá a Volkswagen a hónap elején bemutatta az ID. 2all koncepcióját is ami egy alacsony költségű, 450 km hatótávú tisztán elektromos jármű. Az ID. 2all alapára várhatóan 25 000 eurótól indulhat.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!