Húsz darab tisztán elektromos Volvo kamion került egy logisztikai vállalathoz

0

A Volvo Trucks 20 darab, tisztán elektromos nehézgépjárművet adott át a DFDS logisztikai vállalatnak Göteborgban, Svédországban.

A most forgalomba állított modellek az összesen 125 darab elektromos Volvóra vonatkozó megrendelés részeként kerültek leszállításra a DFDS-nek. Az elektromos flotta egy része a Volvo Trucks göteborgi gyárának fog áruszállítási feladatokat ellátni.

A DFDS, Észak-Európa legnagyobb hajózási és logisztikai vállalata, a Volvo Trucks eddigi legnagyobb akkumulátoros elektromos flottáját rendelte meg, ami 125 elektromos Volvo FM modellből áll. Ebből 20 darab debütált a kereskedelmi áruszállításban.

A most átadott járművek közül 14 darabot zöldenergia felhasználásával fogják tölteni, és a Volvo Trucks Göteborg határában található gyárában fog szállítási feladatokat ellátni. Ezzel a svéd gyártó egy lépéssel közelebb került azon célkitűzéséhez, miszerint 2040-re az ellátási láncát teljesen karbonsemlegessé kívánja tenni. Ráadásul a DFDS számára most leszállított 20 darabos flotta tagjai közül 4 darab járművet fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acél felhasználásával gyártottak.

“Komolyan hiszünk a példamutatás erejében, és az, hogy a saját bejövő áruforgalmunkban alkalmazunk kipufogógáz-kibocsátásmentes járműveket, fontos része a fenntartható áruszállítási rendszer kiépítésére irányuló stratégiánknak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a DFDS a partnerünk ezen az úton.” – Mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. 

A nulla károsanyag-kibocsátású elektromos tehergépjárművek forgalomba állítása része a DFDS azon célkitűzésének, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon.

“A hagyományos, dízelüzemű járműveink lecserélése az olyan elektromos alternatívákra, mint például az elektromos Volvo FM, jelentős hatással lesz a szén-dioxid-kibocsátásunkra. De ehhez sokkal több mindenre van szükség, mint pénzügyi befektetés. Fontos az is, hogy olyan energiaszolgáltatókkal és iparági piacvezetőkkel dolgozzunk együtt, amilyen a Volvo Trucks is, hogy klímatörekvéseink realitássá válhassanak. A villamosításhoz a megfelelő infrastruktúrára és a társadalom különböző területein történő együttműködésre is szükség van. Egyedül ezeket a célokat nem lehet elérni.” – Mondja Niklas Andersson, a DFDS ügyvezető alelnöke és a logisztikai osztály vezetője.

2019 óta, amikor a Volvo Trucks megkezdte tisztán elektromos tehergépjárműveinek sorozatgyártását, a göteborgi gyártó több mint 4 300 elektromos modellt értékesített a világ több mint 38 országában. A Volvo Trucks kínálja jelenleg az iparág legszélesebb sorozatgyártásban álló elektromos termékpalettáját, és ezzel a városon belüli és a városok közötti szállítási feladatok igen széles skálájára képes megoldást nyújtani.  A Volvo Trucks célja, hogy 2030-ra az újonnan értékesített tehergépjárműveinek 50%-a elektromos hajtáslánccal gördüljön le a gyártósorról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!