Évente egymillió autót is gyárthat a Tesla Mexikóban

0

Csupán néhány napja, hogy a Tesla bejelentette legújabb gyárának helyszínét, most azonban újabb érdekességek kerültek napvilágra.

A legújabb hírek szerint a Tesla három hónapon belül megkezdi az építkezést a mexikói Nuevo Leon északi határállamában, Santa Catarinában. A Tesla mexikói gigagyára csaknem 4200 hektáros területen fog elhelyezkedni, szemben a texasi 2500 hektáros gyárával.

Mexikói tisztségviselőkre hivatkozva a Reuters arról számolt be, hogy amint az üzem elkészül, évente akár egymillió Tesla hagyhatja el a legújabb Gigafactory-t. Bár Elon Musk egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mely modellek készülhetnek Mexikóban, csak annyi biztos, hogy ez lesz a „következő generációs autók” gyára. Továbbá az is tisztázott, hogy később akkumulátorokat is gyárthatnak az új helyszínen.

Jesus Nava, Santa Catarina polgármestere elárulta a hírügynökségnek, hogy a Tesla kezdetben 5 milliárd dollárt fektet be az új üzem építésébe és mintegy 5000 dolgozóval indítják el a termelést. Majd az autógyártó megduplázza az ottani befektetését, és 10.000 új munkahelyet teremt.

Matthew Donegan-Ryan további részleteket közölt a Twitter csatornáján, miután elbeszélgetett Tom Zhuval, akit éppen Elon Musk vezérigazgató után a Tesla legbefolyásosabb menedzserévé választottak. Donegan-Ryan szerint a „Gen 3 platformot” először Mexikóban fogják gyártani, majd később „másolják és beillesztik” más gigagyárakba. Az első elektromos Tesláknak várhatóan 18-24 hónapon belül le kell gördülniük a mexikói futószalagról.

Ráadásul a mexikói gyár építésével párhuzamosan a Tesla egy másik gyár építését is tervezi. Még nem világos, hogy hol. Korábbi jelentések szerint Indonézia és Kanada is lehetséges helyszínnek tekinthető.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!