Tíz vagy tizenkét gigagyár megépítése a cél a Teslánál

0

A soron következő Gigafactory Kanadában épülhet meg.

A Tesla első embere, Elon Musk a vállalat augusztus 4-i éves részvényesi közgyűlésén árulta el, hogy a következő Gigafactory pontos helyének a hivatalos bejelentésére még idén sor kerülhet. A texasi Gigafactoryban tartott találkozón Musk részletesen beszélt a Tesla jármű-összeszerelő üzemeiről. Musk kiemelte, hogy a Tesla idén két új gyárat nyitott meg ahol Model Y-t gyártanak.

Azonban elkerülhetetlenül előkerült a jövőbeli Tesla gyárak témája, ugyanis Musk többször is megerősítette, hogy a Tesla újabb gigagyárakat fog építeni a jövőben. Ezeknek a pontos helyszínéről azonban sosem bocsátkozott részletekbe a CEO. Bár voltak olyan pletykák, hogy a Tesla egy új gyár építését tervezi Kínában, vagy az USA északkeleti részén, Indiában vagy éppen Indonéziában. Most azonban változott a helyzet, ugyanis a Elon Musk elárulta, hogy a Tesla “talán még idén be tudja jelenteni a legújabb gyár helyszínét.”

A közönség egyből tippeket kért a leendő helyszínnel kapcsolatban, azonban Musk egyből visszakérdezett, hogy hol építenék meg ők. Miután a tömeg javaslatokat kiabált, Musk azt mondta, hogy a legtöbbet hallott javaslat Kanada volt. “Rengeteg Kanadát hallottunk. Félig kanadai vagyok, szóval nekem mást kéne mondanom?”

Akár Kanadában lesz a Tesla következő gigagyára, akár nem, Musk elárulta a befektetőknek, hogy a legújabb Gigafactory csak egyike lesz a vállalat által tervezett tíz vagy tizenkét gyárának. “Végső soron legalább 10 vagy 12 Gigafactory-t fogunk építeni és ezek igazán nagyok lesznek. Célja gyárankénti 1,2-2 millió darabos átlagtermelés, ami óriási.” – árulta el Musk.