Olcsóbb lehet az új Volkswagen ID.3

0

A német sajtó szerint a Volkswagen felülvizsgálja a tisztán elektromos VW ID.3 árát és várhatóan az alapárát 40.000 euró alá csökkentik. Németországban jelenleg az ID.3 alapára 43.995 eurótól kezdődik. Magyarországon pedig kicsivel több, mint 18,5 millió forintot kell az ID.3-ért letenni az asztalra.

A Volkswagen ezen a héten mutatta be a frissített ID.3-at, azonban az új modell árát egyelőre nem hozta napvilágra a wolfsburgi vállalat. Ezért az 58 kWh-s akkuval szerelt ID.3 Pro alapára egyelőre maradt 43.995 euró.

Nemrég többen a Volkswagen vezetőségéből, köztük Oliver Blume vezérigazgató is felszólalt amiatt, hogy a Tesla hatalmas árcsökkentést hajtott végre Kínában, vagy éppen Magyarországon. Végezetül úgy tűnik, hogy a németek is csökkenteni akarják a „nép elektromos autójának” kikiáltott ID.3 alapárát – írta a Handelsblatt című német kiadvány bennfentesekre hivatkozva.

A Volkswagen a félvezetőhiány miatt döntött úgy, hogy inkább a magasabb árfekvésű, nagyobb akkumulátorral szerelt elektromos modelljeibe használja fel azt a csipet, ami elérhető volt. Ennek apropójaként vonták ki a forgalomból a 45 kWh-s akkuval szerelt ID.3 alapmodelljét. Mindez pedig hamarosan visszatérhet a konfigurátorba, azonban az ára egyelőre még kérdéses.

A Handelsblatt lap szerint a Volkswagen legkésőbb április végén közli a megújult ID.3 modelljeinek az árait, közvetlenül az előértékesítés kezdete előtt. Egyelőre azonban nem világos, hogy ez a 45 kWh-s akkuval szerelt változatra igaz-e, vagy a belépőszintű modell később kerül piacra. A VW mindenesetre már bejelentette, hogy elérhetővé válik egy (54 kWh-s változatnál) kisebb akkumulátorral szerelt VW ID.3.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!