Kínai elektromos autógyártónak adhatja el a Ford a német gyárát

0

A Ford elhatározta, hogy eladja a németországi autógyárát a kínai BYD elektromos járműveket gyártó vállalatnak.

A Wall Street Journal legújabb cikke szerint miközben a Ford leállítja az egykoron legkelendőbb Ford Focus gyártását a németországi Saarlouis-ban található gyárában, eladja a gyárát Kína legnagyobb elektromos autógyártójának a BYD-nek. A BYD vagyis a „Build Your Dreams” 2022-ben döntött úgy, hogy leállítja belsőégésű autóinak a gyártását, hogy az elektromos és plug-in modellekre koncentráljon.

A vezető kínai elektromos autógyártó 2020-ban nyitott az európai piac felé. Akkor Norvégia volt az első olyan ország, ahol megjelentek a tisztán elektromos autói. Majd a BYD tavaly bejelentette, hogy 2022 végére megkezdi az elektromos modelljeinek az értékesítését Németországban, Svédországban és idén kiterjeszti több európai országra a hálózatát.

Év vége előtt pedig érkezett a nagy hír, hogy bizony a BYD egy vagy kettő elektromos autógyárat is építene az öreg kontinensen. Mindezt azért, hogy vezető globális elektromos autógyártó vállalattá lépjen elő.

Tárgyalások

A WSJ kedden arról számolt be, hogy „a Ford németországi vezetőségének tisztviselői a jövő héten Kínába utaznak, hogy megvitassák egy Saarlouis-ban található üzem lehetséges eladását”.

Igaz, hogy a tárgyalások még rendkívül kezdeti szakaszban járnak, így az is előfordulhat, hogy a megállapodás egyáltalán nem fog létre jönni. Továbbá egy jelentés szerint a BYD körülbelül 15 potenciális befektető neve között szerepelt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!