Európában épít elektromos autógyárat a BYD

0

A kínai elektromos autógyártó BYD olyannyira komolyan gondolja európai jelenlétét, hogy egy autógyárat is építeni akar az öreg kontinensen.

Október elején jelentette be a BYD, hogy első körben három, tisztán elektromos autóval támadják le Európa autópiacát. Ezek a modellek a BYD Atto 3, BYD Tang és a négyajtós Han. Nos, a BYD nem ül a babérjain és gyorsan szeretné bővíteni elektromos portfólióját az öreg kontinensen, így az elektromos trió jövőre már ötfőssé bővülhet. Pere Brugal, a BYD európai értékesítési vezető az Automotive News-nak elmondta, hogy a BYD Seal Európában is elérhető lesz 2023 folyamán. Emellett a BYD erősen fontolgatja, hogy Európába hozza a Dolphin kompakt elektromos járművét is.

A legfrissebb információk szerint, a BYD alelnöke, Stella Li a Bloombergnek elárulta, hogy a kínai elektromos autógyártó első körben egy személyautó-gyárat is felépítene Európában. „Igen, nem csak egyet, hanem kettőt is akár” – idézi a lap Stella Li alelnököt. Azonban a megfelelő helyszín kiválasztása egyelőre még folyamatban van.

A BYD a saját európai gyára mellett az exportot is fel szeretné lendíteni. Li azonban nem árult el további részleteket a lehetséges gyár helyszínéről, és az sem ismert, hogy mikor kezdődne meg és meddig tartana az építkezés. Továbbá az sem világos, hogy mely modellek gyártását hozná Európába a BYD.

Ne feledjük, Magyarországon már található egy BYD gyár. Méghozzá Komáromban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!