Kétszeresére növelte a tisztán elektromos autók eladását a Mercedes

0

A Mercedes-Benz Passenger Cars kimagasló növekedést ért el a tisztán elektromos modellek terén. Az előző évhez képest 17 százalékos növekedéssel összesen 540.800 Mercedes-Benz személyautót értékesített az ügyfelek részére. Az októbertől december végéig tartó időszak, a Covid-intézkedések, a félvezetőhiány és a logisztikai kihívások ellenére 2022 legjobb negyedévét jelentette a Top-End Luxury járművek értékesítése tekintetében. 2022-ben a csillagos márka összesen 2 043 900 autót adott el világszerte, 1 százalékkal kevesebbet, mint 2021-ben.

Az elektromos jövő felé vezető úton a Mercedes-Benz globális xEV értékesítése (PHEV és BEV modellek a smarttal együtt), a korábbi időszakhoz képest 19 százalékos növekedéssel elérte a 319.200 példányt, ami a Mercedes-Benz Cars értékesítésének 15 százalékát teszi ki.

A tisztán elektromos modellek értékesítése 124 százalékkal növekedett, azaz több mint kétszeresére, 117.800 darabra nőtt. A smartot is beleértve 44 százalék, azaz szinte minden második eladott Mercedes-Benz xEV modell elektromos meghajtású volt. Amennyiben a piaci viszonyok ezt lehetővé teszik, a márka teljesen elektromos meghajtásra áll át az évtized végére. Ennek részeként a Mercedes-Benz bejelentette terveit egy saját, nagyteljesítményű töltőhálózat létesítésére vonatkozóan, ami világszerte több, mint 10.000 töltőpontból áll és amely könnyű és gyors töltési lehetőséget biztosít az elektromos autósoknak.

„2022 egy újabb eredményes évet jelentett a Mercedes-Benz sikeres átalakulását illetően: több mint megkétszereztük BEV eladásainkat, az EQXX 1200 kilométeres tesztútjával megerősítettük kimagasló, az elektromobilitást célzó ambícióinkat, valamint, a korábbinál 37 százalékkal magasabb értékesítési eredménnyel új rekordévet értünk el a Mercedes-Maybach almárkával. 2023-ban tovább folytatjuk küldetésünket, hogy a legvonzóbb elektromos autókat kínálhassuk ügyfeleink számára, valamint, hogy tovább növeljük BEV és Top-End eladásainkat.” – Mondta Ola Källenius, a Mercedes-Benz Group AG vezetőségének elnöke.

2022-ben 19.200 Mercedes-Benz EQS került értékesítésre. Az EQS különösen népszerű volt az USA-ban, így a negyedik negyedév a legjobb értékesítési eredményeket hozta a tisztán elektromos meghajtású „zászlóshajó” számára. Az EQS SUV is erősen kezdett Amerikában, a kínai forgalmazása pedig 2023 elején indul.

A tisztán elektromos EQE immár minden régióban elérhető és 12.600 ügyfélhez érkezett már meg. A frissen bemutatott EQE SUV pedig már rendelhető Európában, Kínában és az Egyesült Államokban ahova 2023 első felében érkezik meg.

43 százalékos emelkedéssel az EQA volt a legnépszerűbb elektromos modell, amelyből 33.100 jármű talált gazdára, és amit az EQB 24.200-as darabszámmal követett. A tisztán elektromos modellek részaránya megkétszereződött és tíz százalékot tesz ki a szegmensben.

A teljes EQ-kínálat jelenleg nyolc modellt foglal magában: EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV és EQV.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!