Már nem kell sokat várni a Xiaomi tisztán elektromos autójára

0

Egyre jobban halad az elektromos autós terveivel a kínai okostelefon-gyártó óriás, a Xiaomi.

Régóta tudjuk, hogy a Xiaomi be akar lépni az elektromos autók világába. A technológiai vállalat ígérete szerint 2024-ig piacra dobja első, saját elektromos autóját és esőkörben a hazai piacra lép be, ahol rekordszámú e-autó található. Legutóbbi posztunk szerint szerint a Xiaomi megtalálhatta azt a partnert aki az elektromos autóit gyárthatja. Ez a vállalat nem más, mint a BAIC. Az információk szerint a Xiaomi felgyorsította a tárgyalásokat a honfitársukkal, hogy a pekingi üzemükben gyárthassák le a tisztán elektromos autóikat.

A legfrissebb hírek szerint a Xiaomi még idén, 2023 év végén bemutathatja a legújabb tisztán elektromos autóját ami Modena kódnéven fut. A közepes méretű szedán a lap szerint nagyobb és erősebb lesz mint a Tesla Model 3 és a XPeng P7 szedánhoz fog nagyságban hasonlítani.

További pletykák szerint a Xiaomi egy 260 000 – 300 000 jüan közötti árcédulát tűzne az első tisztán elektromos autójához, ami nagyjából 36 és 41 ezer euró között mozog. Továbbá egy másik, drágább változat is a tervezőasztalon van ami nagyjából 48 ezer euró körül debütálhat.

A legfrissebb hírek szerint az olcsóbb modell a BYD 400 voltos platformját és LFP akkumulátorát fogja használni, míg a drágább változat egy 800 voltos padlólemezen és a CATL Qilin akkumulátorával láthatja meg a napvilágot.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Xiaomi 2023 év végén mutathatja be az első elektromos autóját ami 2024 első negyedévétől lesz elérhető. Míg a Xiaomi második, Le Mans kódnevű járműve 2025-ben jelenik meg, ez a modell pedig ugyanazon padlólemezen és akkutechnológiával jelenhet meg, mint Modena, csak három elektromos motorral lesz szerelve.

Alaposan álcázva van a Xiaomi e-autója

A Car News China novemberi jelentése szerint a Xiaomi Group tavaly több intelligens elektromos járművekkel foglalkozó vállalatba fektetett be. Lei Jun állítólag azt is célul tűzte ki, hogy végül évente több mint 10 millió autót adjanak el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!