Elkészült a százezredik XPeng P7 elektromos autó

0

Az XPeng Motors kiválóan ráérzett, hogy mi kell a vásárlóinak. Első elektromos autójukkal az aktuális piaci trendek szerint mentek biztosra, ezért lett az első autójuk egy SUV, a XPeng G3. A siker nem maradt el, azóta egy facelift is érkezett az e-autóhoz, amit vélhetően idővel Európában is megvehetünk. Ugyanis az első generációt jelenleg is árulja az XPeng a kontinensünkön.

Erre a szép sikerre dobott rá egy igen nagy lapáttal a P7 szedán bemutatása 2019-ben. A sorozatgyártásra érett verzióra majd egy évet kellett várni, de amint azt az eladási statisztikák mutatják, megérte előállni egy elektromos szedánnal. A XPeng P7 formája igazán népszerű Kínában.

A típus az XPeng saját padlólemezére (SEPA – Smart Electric Platform Architecture) épül fel, az alábbi fő tulajdonságokkal:

  • 706 km (NEDC) hatótáv
  • CATL-lel közös fejlesztésű NCM akkucellák
  • 170 Wh/kg energiasűrűség
  • 97,5 százalékos hatékonyság a motor tekintetében
  • 81 kWh akkupakk
  • 0,236 légellenállási együttható

Az XPeng szerint pár órával a P7 bejelentése után 3000-nél járt az előrendelések száma. Mára pedig odáig jutott a típus, hogy legördült a szalagról a százezredik darab. A gyártás 2020 április 27-én indult Kínában. A nagy eseményre pedig úgy állít emléket a gyártó, hogy egy limitált darabszámos Black Label Edition szériát dob piacra. A limitált példány legfőbb erénye a nevéből kiindulva a teljesen sötét színű anyagokból építkező utastér és külső megjelenés. Minden darabhoz alapból jár majd az XPILOT 3.0 rendszer, valamint az NGP (Navigation Guided Pilot) és a VPA (Valet Parking Assist) nevű extrák egyaránt.

A limitált széria tehát csak a megjelenésben lesz más, mint egy hagyományos P7 szedán. A Black Label Edition széria minden darabjának tudása meg fog egyezni az 562E nevű kivitellel, ami a Performance verziót jelenti a típusból, természetesen összkerék meghajtással. A különleges darabok április 10-től lesznek elérhetők a vásárlók számára. Az árazás egyelőre nem ismert, de mint minden különkiadásnak, ezeknek az autóknak is vélhetően szép áruk lesz.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!