Teljesen újragondolt Tesla Model 3 érkezhet jövőre

0

A Tesla Model 3 immáron öt éve van jelen a piacon jelentős frissítés, vagy átalakítás nélkül. Igaz, hogy a Model 3-at vitték mint a cukrot és bizonyos piacokon még mindig favorit a Tesla legolcsóbb elektromos autója, de a Model Y felfuttatásával egyre halványodik a szedán fénye. Tudja ezt a Tesla is.

A Reuters legfrissebb információja szerint Elon Musk vállalata jelentős frissítés alá veti a Model 3-at, ami belsős körökben a „Highland” kódnévre hallgat. „A „Highland” kódnevű frissítés egyik célja, hogy csökkentsék a Model 3 belsejében az alkatrészek számát és ezeknek komplexitását. Eközben a Tesla vásárlói által nagyra értékelt funkciókat előtérbe hozzák.”

A korábban be nem jelentett frissítés a Model 3 megnövekedett versenytársainak megjelenésével indokolható. A jelentésből azonban nem derül ki pontosan, hogy mit frissítene a Tesla. De megvan rá az esély, hogy a külső- belső illetve a komplett hajtásláncot is újragondolhatják a kaliforniai elektromos autógyártó mérnökei. Továbbá annyi biztos, hogy a frissített Model 3-at először Fremontban, majd a kínai gigagyárban fogják gyártani, várhatóan 2023 harmadik negyedévétől.

A frissítést ismerő informátorok szerint Musk egy egyszerűsített megközelítést alkalmazott a Teslánál a tervezés és a gyártás területén, melyet a „Highland” projekt még jobban a piacra emel. Musk egy interjúban a Baron Funds konferenciáján elmondta, hogy „Újra és újra találunk olyan alkatrészeket, melyekre nincs szükség.” Ezért gondolhatják újra teljesen a nagy sikerű Model 3-at.

Érdemes tisztázni, hogy a Model 3 frissítésére olyan kritikus időszakban kerül sor, mikor Kínában hatalmas nyomás nehezedik az eladásokra. A China Passenger Car Association szerint a Model 3 eladásai Kínában 9%-kal estek vissza az első tíz hónapban az egy évvel korábbihoz képest, míg a BYD Qin és Han elektromos szedánjai túlszárnyalták a Model 3-at.

Az eladások fellendítése érdekében a Tesla 9 százalékkal csökkentette a Model 3 és Model Y árát a kínai piacon és további árengedményt kínál azoknak a vásárlóknak akik készletről viszek el Teslát.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!