A Fiat továbbra is kisautókat fog gyártani, persze elektromosan

0
Reklám

Míg sok autógyártó ódzkodik a városi elektromos autók gondolatától és inkább a nagyobb crossoverekben látják a lehetőségeket, addig a Fiat úgy gondolja, hogy a kompakt szegmenst begyűjti magának.

Legalábbis a Fiat vezérigazgatója  Olivier François a brit AutoCar-nak nyilatkozva felvázolta, hogy a kompakt elektromos autók gyártása kiváló lehetőség. Hiszen “nincs útban egy elektromos Fiesta vagy egy Polo.” Továbbá a Fiat első embere ragaszkodik ahhoz, hogy az olasz autógyártó vállalat a kisautókra koncentráljon és újra köztudatba hozza az A- és B-szegmenst. Persze, tisztán elektromos meghajtással.

Áprilisban írtunk arról, hogy a Fiat főnöke, Olivier François úgy nyilatkozott, hogy “A Fiatnak a nép Teslájának kell lennie, elektromosság mindenkinek.” Majd folytatta, “Nyilvánvalóan szükségünk van arra, hogy a villamosítás költségei csökkenjenek. 2027-re készen fogunk állni, de lehet, hogy már korábban is. Ez a költségektől függ. Szeretném, ha mi lennénk az első olyan tömegmárka, amely kizárólag elektromos hajtású lesz.”

Reklám

A következő új versenyzőt Panda néven ismerhetjük ami nem csak a legendás nevet veszi át, hanem a hírek szerint minden szempontból az eredeti modell utódja lesz. Persze, tisztán elektromos meghajtással.

“Kisebb autókat és nagyobb crossovereket fognak érkezni. Az egyiket Pandának fogják hívni, ami nem a formája miatt volt ikonikus, hanem a filozófiája és a szellemisége miatt, és ezt próbáljuk megragadni egy kicsit rá emlékeztető dizájnnal is. A Pandának egy kicsit robosztusnak, egyszerűnek kell lennie” – magyarázta François.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!