A nép Teslája akar lenni a Fiat

0

A Fiat főnöke, Olivier François úgy nyilatkozott, hogy „A Fiatnak a nép Teslájának kell lennie, elektromosság mindenkinek.”

Ígéretéhez híven a Fiat a legnagyobb átalakulására készül. Az olasz márkának nagy tervei vannak az európai piacon és éppen ezért az öreg kontinensen négy új modellt fognak piacra dobni. Kezdve egy jövőre érkező városi elektromos autóval.

A tervek szerint az európai kínálat négy új, tisztán elektromos modellel bővül a már sikeres Fiat 500 mellett. A négy új modell terveit véglegesítették a Stellantisnál is, így szinte minden adott a sikeres terjeszkedés értelmében.

Elsőként egy „Punto méretű autó érkezik, de nem Puntónak fogják hívni.” Árulta el a Fiat főnöke, Olivier François az Autocarnak. A városi kisautó a Ford Fiesta, VW Polo és az Opel Corsa riválisa lehet, először belsőégésű, hibrid és tisztán elektromos meghajtással. Érdemes tudni, hogy a Fiat 2018-ban megszüntette a Punto modellt, de a közvetett utód nagyban fog az elektromosságra támaszkodni. Ez az autó vezeti majd a Fiat átmenetét a nulla emissziós modellek sorozata felé 2027-ben.

Továbbá François szerint, „A Fiatnak a nép Teslájának kell lennie, elektromosság mindenkinek.” Majd folytatta, „Nyilvánvalóan szükségünk van arra, hogy a villamosítás költségei csökkenjenek. 2027-re készen fogunk állni, de lehet, hogy már korábban is. Ez a költségektől függ. Szeretném, ha mi lennénk az első olyan tömegmárka, amely kizárólag elektromos hajtású lesz.”

A következő új versenyzőt Panda néven ismerhetjük ami nem csak a legendás nevet veszi át, hanem a hírek szerint minden szempontból az eredeti modell utódja lesz. Persze, tisztán elektromos meghajtással.

„Kisebb autókat és nagyobb crossovereket fognak érkezni. Az egyiket Pandának fogják hívni, ami nem a formája miatt volt ikonikus, hanem a filozófiája és a szellemisége miatt, és ezt próbáljuk megragadni egy kicsit rá emlékeztető dizájnnal is. A Pandának egy kicsit robosztusnak, egyszerűnek kell lennie” – magyarázta François.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!