Termelési rekordot döntött a Volkswagen elektromos autógyára

0
Reklám

Termelési rekordot döntött a Volkswagen zwickaui elektromos autógyára november 7. és 11. közötti héten, mikor 7100 darab elektromos autót sikerült legyártani.

Ezzel a lépéssel pedig több autót gyártottak le, mint korábban bármelyik héten. Továbbá a zwickaui üzem rettentő közel áll a maximális kapacitás eléréséhez. Naponta átlagosan több mint 1400 elektromos Cupra Born, VW ID.3, ID.5 vagy ID.5 hagyta el a Trabant egykori gyártósorát.

„Az egész csapat nagyon jól teljesített és egyedülálló rekordot állított fel, mert az átalakulás előtt ilyen magas számok még technikailag sem voltak lehetségesek” – mondja Robert Janssen, a Volkswagen Szászország technológiai és logisztikai ügyvezető igazgatója a rekordgyártásról. „A gyártósorainkon végzett folyamatos munka kifizetődik.”

Reklám

Thomas Schäfer, a Volkswagen igazgatója is köszönetet mondott Zwickau csapatának. “A jelenlegi szűk keresztmetszetek miatt ez is igazi kihívás” – mondta Schäfer, aki már Skoda-főnökként is részt vett az Enyaq gyártásának a beindításában Mlada Boleslavban. „Ezért köszönetet mondok kollégáimnak, akik lenyűgözően demonstrálják, hogyan folytatjuk a Volkswagen átalakulásának gyors és minőségi előrehaladását.

„Alkatrészekre, alkatrészekre, alkatrészekre van szükségünk” – magyarázza Jens Rothe, a Volkswagen Szászország Általános Üzemi Tanácsának elnöke. „A termelési nyilvántartásunk azt mutatja: ha az ellátási helyzet ezt lehetővé teszi, a munkaerővel nem lesz probléma. A termékeink iránti kereslet töretlen, és továbbra is szeretnénk előremozdítani a VW csoport elektromos céljait.”

Az ID.3 2020 szeptemberi piaci bevezetése óta több mint 500 000 ID. modell került kiszállításra. Ezek körülbelül kétharmada a Zwickauból származik. 

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!