Megérkeztek az első NIO elektromos autók Svédországba

0

A kínai elektromosautó-gyártó Svédországban adta át az első szerencsés vásárlóinak a megrendelt NIO elektromos autóikat. A norvég kísérleti piac és a nemrég elindult elsőkörös németországi és hollandiai szállítások után Svédországban is megjelent a NIO.

Egy hónappal azután, hogy a NIO Berlinben ünnepelte az európai piaci bevezetését és röviddel azután, hogy átadta az ET7 első példányait Németországban és Hollandiában, a múlt héten megkezdődött az ET7 szállítása Svédországban is.

A NIO a WeChat fiókján keresztül – melyet a cnevpost is megosztott – tette közzé az első szerencsés átvételeket. Azt azonban nem tudni, hogy mennyi járművet szállítottak ki a múlt héten.

Továbbá a NIO megnyitotta az első, Magyarországon készült akkumulátorcserélő állomását Svédországban, Göteborgtól délre, a Malmö felé vezető autópályán Varbergben. A varbergi lehajtónál található állomás jól ismert töltőpark, ugyanis itt található az Ionity, a Mer és a Tesla töltői.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!