Kevesebb mint 24 óra alatt elkapkodták az IONIQ 6 e-autót

0

Kevesebb mint 24 órán belül elfogyott a 2500 darabra korlátozott IONIQ 6 First Edition elektromos autó.

A Hyundai az év elején mutatta be az akár 614 kilométer megtételére képes IONIQ 6 elektromos autóját, ami új mércét állíthat fel az e-autók aerodinamikája és energiahatékonysága terén. Mindez a Hyundai Motor Group azon elhatározásának köszönhető, hogy olyan fejlett akkumulátor-technológiát fejlesszen és alkalmazzon, amely stresszmentes vezethetőséget és hosszú hatótávolságot biztosít ügyfelei számára. Az IONIQ 6 WLTP norma szerint mért átlagos energia-felhasználása 13,9 kWh/100 km, ami a kapható egyik legtakarékosabb elektromos járművé teszi a bizonyos európai piacokon már az év vége előtt forgalomba kerülő modellt.

„Már az IONIQ 6 fejlesztésének kezdetén azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a szegmens legkiválóbb elektromos hatótávolságával vértezzük fel a modellt.” – mondta Jae Ho Huh, a Hyundai Motor Company Sub-Mid Project Management Center központjának a vezetője. „Annak érdekében, hogy az elektromosjármű-piac globális vezető szereplőjévé váljunk, a lehető legmagasabb szintű elektromos teljesítményt, illetve tulajdonosi élményt kívánjuk biztosítani ügyfeleink számára.”

Az IONIQ 6 lenyűgöző hatótávolsága elsősorban a Hyundai Motor Group által kifejezetten elektromos autóinak számára kifejlesztett elektromos, globális moduláris platform (E-GMP) képességeinek, valamint az IONIQ 6 különösen alacsony légellenállásának köszönhető. Az E-GMP platform támogatja a 800V-os ultragyors töltést, amely esetben mindössze 15 perc alatt akár 351 kilométerre elegendő energiát képes magához venni. 18 perc alatt 10%-ról 80%-ra tölthető; illetve további adapterek vagy egyéb komponensek nélkül alkalmas a 400V-os töltésre is.

A Hyundai hivatalos sajtóközleménye szerint az IONIQ 6 First Edition modell előrendelése a napokban kezdődött meg a kulcsfontosságú piacokon (Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Norvégia és Hollandia), és kevesebb mint 24 óra alatt elfogyott a 2500 darabra korlátozott IONIQ 6 First Edition elektromos autó.

Ulrich Mechau, a Hyundai Motor Europe értékesítési alelnöke így kommentálta a rekordeladást: „Az IONIQ 6 First Edition iránti rendkívül nagy érdeklődés és kereslet rávilágít a Hyundai vezető szerepére a zéró károsanyag-kibocsátás terén. Aerodinamikusan megformált sziluettjével, nagy hatótávjával és kiváló belső terével, amely az ügyfelek elektromos mobilitási élményét emeli ki, az IONIQ 6 újradefiniálja, hogy milyennek kell lennie egy elektromos autónak. Biztosak vagyunk abban, hogy az európai vásárlók azonnal vonzódni fognak az Electrified Streamlinerünkhöz.”

A Hyundai exkluzív First Edition példányok a következőket tartalmazza:

  • Matt fekete fényezés
  • 20 colos alufelnik
  • Dedikált First Edition szőnyegek
  • Hyundai Prophecy EV által ihlette exkluzív bőrbelső
  • Fekete alumínium „H” emblémák

A Hyundai szerint az első elektromos IONIQ 6 modellek kiszállítására 2023 márciusa és áprilisa között kerül sor.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!