37 ezer előrendelés érkezett egy nap alatt az IONIQ 6-ra

0

Hatalmas a kereslet a Hyundai legújabb tisztán elektromos autója, az IONIQ 6 után. Egy nap alatt több mint 37 ezer előrendelés érkezett rá Dél-Koreában.

Július közepét írtunk, mikor a Hyundai hivatalosan bemutatta IONIQ 6-ra keresztelt elektromos autóját, mellyel akár 610 kilométert is meg tudunk tenni egyetlen töltéssel. Már a bemutató előtt és után sejteni lehetett, hogy hatalmas érdeklődés lesz az IONIQ 6-ra.

A Hyundai a hét elején jelentette be, hogy az előértékesítés első napján egészen pontosan 37 446 darab előrendelés érkezett az IONIQ 6 elektromos autóra csak Dél-Koreában. Mindez egy elképesztő rekord a vállalat számára és jelentősen meghaladja a 2021-ben ugyancsak az első napon leadott 23 760 darabos Hyundai IONIQ 5 előrendelését. Továbbá, hogy tovább pontosítsuk az adatokat, a Kia EV6 több mint 21 000 előjegyzést tudhatott maga mögött az első napon.

Amint a Hyundai megnyitja az előrendelés lehetőségét más piacokon, mint például Európában vagy az Egyesült Államokban, akkor pedig újabb rekordszámokat zsebelhet be a vállalat. Azonban aki IONIQ 6 elektromos autót szeretne magának, annak gyorsan kell cselekednie, ha azt szeretné, hogy 2023 végéig hozzájusson az autójához.

Az E-GMP platformra épített szedán kétféle, 53 kWh és 77,4 kWh-s akkumulátorral lesz kapható. Továbbá kétféle, egymotoros hátsókerék-hajtással és kétmotoros összkerékhajtással lehet rendelést leadni az IONIQ 6-ra. A csúcskonfiguráció az ígéretek szerint 5,1 másodperc alatt gyorsul fel 0 km/h-ról 100 km/h-ra. Az árak Dél-Koreában a helyi támogatásokkal együtt 52 millió KRW-nál (több mint 16 millió forint) kezdődnek a nagy hatótávolságú alapváltozat esetében.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!