Legyártották a százezredik Porsche Taycan elektromos autót

0

Nagy nap érkezett el a Porsche életében, ugyanis ma jelentették be, hogy legyártották a százezredik Taycan elektromos autót.

Bizonyára emlékszünk rá, hogy a Porschet kezdetben nem igazán mozgatta az elektromobilitás. Az elektromos autók gondolatát pedig egyből elvetették, hisz nem tudták, hogy a vásárlóközönségük miképp viszonyul egy e-autóhoz. Nos, mára a vállalat első lépése az elektromos világban minden kétséget eloszlatott.

A Taycan a nagy teljesítményű szedánok felső kategóriás piacán az egyik legjobb választási lehetőséggé vált és gyorsan a Porsche egyik legkelendőbb modelljévé nőtte ki magát. Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy a Porsche tavaly valamivel több mint 300 000 járművet szállított le világszerte és ebből 41 296 volt a teljesen elektromos Taycan. A Taycan lett az első modell a Porsche háza táján amelyből tavaly még a Porsche 911-nél is többet adtak el világszerte.

A Porsche Taycan sikere arra késztette az autógyártó vállalatot, hogy jelentősen felgyorsítsa elektromosítási erőfeszítéseit és azt a célt tűzte ki maga elég, hogy „eladásainak 50%-a tisztán elektromos legyen 2025-ben.” Továbbá a Porsche távolabbi céljai között szerepel, hogy 2030-ra az eladásainak 80%-a legyen elektromos.

Három éve, hogy a Taycan gyártása elindult, ez idő alatt rengeteg elismerést bezsebelt a Porsche az első elektromos autója után. De talán az egyik legnagyobb mérföldkő a vállalat életében, hogy legyártotta a százezredik Taycan modellt.

„November 7-én gördült le a gyártósorról a százezredik Taycan. A mérföldkőnek számító elektromos autó körülbelül három évvel azután hagyta el az összeszerelő sort, hogy 2019 szeptemberében a zuffenhauseni üzemünkben megkezdődött a gyártás. A Neptune Blue Taycan Turbo S egy Egyesült Királyságbeli vásárlóhoz kerül, továbbá nagyon örülünk annak, hogy ilyen gyorsan elértük ezt a mérföldkövet. A Taycannal határozottan sikeresen kezdtük az elektromos korszakot.” – Emelte ki Kevin Giek, a Taycan modellsorozat alelnöke,

Továbbá a Porsche megosztotta azt a hírt is, hogy a legtöbbet futott Taycan 4S 188 000 kilométerrel francia lyoni Jean-Hubert Revolon tulajdonában van.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!