Akkora a kereslet, hogy növelni kell az elektromos e-tron GT gyártási számát

0

Az Audi jelentősen csökkenteni akarja a belsőégésű zászlóshajója, az A8 gyártási volumenét Neckarsulmban, hogy növelni tudja a tisztán elektromos e-tron GT gyártási számát.

Nincs mese, egyre kelendőbbek a tisztán elektromos autók Európában. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az Audi is jelentős lépésre szánta el magát. A Heilbronner Stimme helyi német kiadvány információi szerint az A8-as gyártáscsökkentése által érintett alkalmazottak a jövőben többek között az e-tron GT gyártására tanulnak át. „Az Audi A8 gyártáscsökkentése az e-tron GT gyártási számának növelésével egy időben kerül sor.” – Jelentette be Fred Schulze üzemvezető. Hivatalosan az Audi is megerősítette az A8 gyártáscsökkentését, de konkrét darabszámot nem árult el a négykarikás vállalat.

Megjelenése óta az Audi több mint 15 000 darabot gyártott az e-tron GT-ból, januártól pedig tovább növelik az elektromos GT gyártását. Schulze a továbbiakban kijelentette, hogy az elektromos e-tron GT gyártásának felfuttatásával „és a jövőbeli gyártásnövelés intenzív felkészülésével párosulva” elegendő munkájuk lesz a jövőben.

Hogy pontosan mely tisztán elektromos Audi modellek kerülhetnek a Neckarsulmban található gyárban az egyelőre rejtély. Az viszont kiderült, hogy a gyár vezetése és az üzemi tanács a tisztán elektromos A8 gyártásáért lobbizik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!