Ekkor érkezik meg a tisztán elektromos Citroën C3

0

Laurent Barria, a Citroën márkaigazgatója megerősítette azt a hírt mely szerint a tisztán elektromos C3 fejlesztés alatt áll jelenleg.

A jelenlegi Citroën C3 generáció 2016 óta van forgalomban és csak 2020-ban kapott egy kisebb ráncfelvarrást. Európában pedig a C3 egy épeszű és népszerű választás, köszönhetően az árának és a praktikumának amit az autó nyújt. Ezért a Citroën sem tétlenkedhet és mielőbb piacra kell dobniuk a tisztán elektromos C3-at.

Mindez pedig egy éven belül meg is történhet és megérkezhet a sokak által várt, tisztán elektromos Citroën C3. Laurent Barria, a Citroën márkaigazgatója megerősítette, hogy fejlesztés alatt áll a tisztán elektromos C3. Majd hozzátette, hogy a készülő C3 nagy hangsúlyt fektet az „elektromos mobilitás hozzáférhetőségére”. A vezérigazgató azt is elárulta, hogy rengeteg fenntartható anyagot tartalmaz majd az elektromos C3 és a nemrég bemutatott OLI koncepcióautóból számtalan elemet átemelnek. Ezen kívül pedig a következő generációs C3 lesz az első Citroën ami megkapja a márka új logóját.

Mivel a Citroën a PSA-csoport része, ezért a tisztán elektromos C3 is ugyan azon a CMP architektúrán kaphat helyet, mint az Opel Corsa-e vagy a Peugeot e-208.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!