Európába is megérkezik a Toyota legújabb elektromos autója

0
Reklám

Várhatóan másfél év múlva Európában is kapható lesz a Toyota második tisztán elektromos autója, a bZ3 szedán.

A Toyota eddig nem fedte fel hivatalosan a második elektromos autóját, ami egy szedán és a bZ3 nevet kapta. Augusztusban azonban kikerült néhány fénykép a végső modellről. A bZ4X SUV bemutatója után a Toyota egyértelművé tette, hogy a közeljövőben további tisztán elektromos autókat akar piacra dobni, pedig szerintük nincs kereslet az elektromos autókra.

Az egyik ilyen újdonság a bZ kínálat legújabb tagja amit nemes egyszerűséggel csak bZ3-nak nevezett el a Toyota. A Toyota a nulláról fejlesztette ki saját elektromos autóknak szánt platformját, miközben lassú és biztos léptekkel halad az elektronosítás felé. Az szinte biztos, hogy az E-TNGA platform a jövőben számos tisztán elektromos Toyota modellt vet ki magából. A szedán formából a bZ3 lesz az az elektromos autó ami hamarosan Kínában is elérhető lesz. Majd rá egy évre az öreg kontinensen, Európa piacain is megjelenik.

Reklám

A kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium honlapján található információk szerint a BZ3 kétféle hajtáslánccal, 178 lóerővel vagy 238 lóerővel kerül forgalomba, és 1710, illetve 1840 kg tömegű lesz. A Toyota hivatalos akkumulátorpartnere a BYD lesz, így szinte biztos, hogy az új BYD Blade nevű akkumulátorok kerülnek a bZ3 elektromos Toyotákba.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!