Négy tisztán elektromos autót dob piacra a Jeep

0

A Jeep közzétette új generációs, tisztán elektromos 4xe járműveire vonatkozó, átfogó terveit, mint annak a fenntartható átalakulási folyamatnak az elemét, amelynek eredményeként a márka a világ első számú villamosított SUV gyártójává válik.

A tervek szerint a jeep 2025-ig négy tisztán elektromos szabadidőjárművet vezet be Európában. A jelenleg is zajló, átfogó termékterv értelmében 2030-ra a Jeep márka eladásai Európában 100 százalékban tisztán elektromos modellekből állnak majd. A terv teljes mértékben támogatja azokat a nettó zéró szénkibocsátási célkitűzéseket, amelyeket a Stellantis- csoport a Dare Forward 2030 hosszú távú stratégiai tervében megfogalmazott.

A Korábban Jeepster EV-nek hívott autó Avenger néven kerül a piacra. A bemutatót követően a Stellantis lengyel, tychy-i gyárában fogják gyártani az Avenger elektromos autót. A 640 kilométeres tervezett hatótávolságú új szabadidőjármű a méretosztályban kiemelkedően kedvező szabad hasmagassággal, valamint középső és hátsó terepszögekkel rendelkezik majd, amihez modern, fejlett technológiai tartalmat felvonultató belsőt, továbbá tágas utas- és csomagteret társít. „A vadonatúj Avenger kifejezetten az európai piacra optimalizálva kínálja a Jeep márkára jellemző terepalkalmasságot.” – mondta Antonella Bruno, a Jeep európai tevékenységeiért felelős igazgatója, „Ez a modern, élvezetes, magával ragadó SUV egy olyan, egyre növekvő ügyfélkör tagjait szólítja meg, akik nincsenek megelégedve a jelenlegi piaci kínálattal, és helyettük egy kiváló terepalkalmasságú, kompakt, modern, tisztán elektromos Jeep-re vágynak.”

A Jeep Avenger 2022. október 17-én, a Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét, amely aznaptól előrendelhető. A vadonatúj Jeep Avenger 2023 elején jelenik meg a márkakereskedésekben.

Az észak-amerikai piacon a Jeep Recon lesz a frissen megjelenő vadonatúj, tisztán elektromos szabadidőjárművek egyik legelső képviselője. A vadonatúj modellt azoknak szánja a márka, akik örömmel élnének át extrém kalandokat egy strapabíró, tisztán elektromos jármű fedélzetén, csaknem teljes csendben. A minden porcikájában új Jeep Recont eleve 100%-ban Jeep 4×4 modellnek, és 100%- ban zéró károsanyag-kibocsátású járműnek terveztük. Ez az új SUV kizárólag akkumulátoros elektromos modellként (BEV) lesz elérhető.

„A vadonatúj, tisztán elektromos Jeep Recon képes végigmenni a félelmetes Rubicon ösvényen, az USA egyik legkeményebb terepszakaszán, ráadásul miután célba ért, akkumulátorában marad annyi töltés, hogy visszafelé is megtegye az utat, mielőtt töltőre csatlakoztatjuk.” – mondta Meunier.

A Wagoneer modellcsalád egy vadonatúj szabadidőjárművel bővül. Az egyelőre Wagoneer S kódnéven ismert, tisztán elektromos jármű még erőteljesebbé teszi a márka jelenlétét a prémium SUV szegmensében: a különleges, kecses, áramvonalas formavilág és az alapkiépítésben kínált összkerékhajtás mellé közúti és terepüzemmódok, előremutató, Jeep-centrikus technológia és lenyűgöző menetdinamikai képességek társulnak.

A vadonatúj, tisztán elektromos, globális modell kizárólag akkumulátoros elektromos hajtással lesz elérhető. Egyetlen feltöltéssel akár 640 kilométert lesz képes megtenni, és álló helyzetből mintegy 3,5 mp alatt gyorsul 96 km/óra sebességre.

Külső megjelenését karakteres, LED-megvilágítású hűtőmaszk határozza meg; a Wagoneer legendás, függőleges orrkialakítású sziluettjéhez határozottan áramvonalas, energiatakarékos formavilág társul.

„Ügyfeleinket lenyűgözzük ezzel a prémium, takarékos SUV-vel, amely bővelkedik a modern technológiákban és a kiváló minőségű részletekben, összkerékhajtásához kiemelkedő menetdinamika és gyorsítóképesség társul, hatótávolsága pedig a tervek szerint eléri a 640 kilométert.” – tette hozzá Meunier.

A vadonatúj tisztán elektromos Wagoneer szintén jövőre lép a nagyközönség elé, gyártása 2024-ben kezdődik Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokbeli ügyfelek már 2023 elején lefoglalhatják tisztán elektromos Wagoneer szabadidőjárművüket, amely a világ legnagyobb piacain, így Európában is elérhető lesz.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!