Musk: szükségünk van a kőolajra és a földgázra

0

A világnak szüksége van a kőolajra és földgázra, de fejleszteni kell a fenntartható energiaforrások kihasználását. Mondta Elon Musk egy norvégiai konferencián.

Elon Musk még március elején említette meg egy tweetjében, hogy több kőolaj, földgáz és atomenergia kell. „Rövidtávon kulcsfontosságú, hogy növeljük a kőolaj és földgáz kitermelését, ellenkező esetben az emberek szerte a világon rendkívül nehéz helyzetbe kerülhetnek. Ez nem a pénzről szól, egyszerűen elegendő mennyiségű energia kell a civilizáció működtetéséhez.”

Majd a tegnap Norvégiában rendezett energiakonferencián idézte fel megjegyzését Musk a jelenlegi európai energiaválság kapcsán.

„Utálom kimondani, de azonnal növelnünk kell az olaj- és gázkitermelést. A rendkívüli idők rendkívüli intézkedéseket követelnek. Nyilvánvaló, hogy ez negatívan érintené a Teslát, de a fenntartható energiamegoldások egyszerűen nem tudnak azonnal reagálni az orosz olaj- és gázexport pótlására.”

Viszont Musk nem gondolta meg magát, és továbbra is úgy gondolja, hogy a megújuló energiaforrások, különösen a napenergia és a szél, a járható út a jövőben. Továbbá most arról beszél, hogy jelenleg a fosszilis tüzelőanyagokra van szükség ahhoz, hogy a civilizáció működjön. Egészen addig míg el nem érjük a fenntarthatóságot a megújuló energiával.

„Szeretnék köszönetet mondani Norvégia vezetőinek és népének hosszú távú támogatásukért. Úgy gondolom, hogy több olajra és gázra van szükségünk a civilizáció működéséhez. De ezzel párhuzamosan gyorsan haladunk a fenntartható energiagazdaság felé.” – nyilatkozta Elon Musk.

Az atomerőművekről pedig ezt monda a világ leggazdagabb embere, Elon Musk. „Ha van egy jól megtervezett atomerőműve, ne állítsa le – különösen most.

E kijelentések mellett Musk valójában meg van arról győződve, hogy a jövő egy olyan vállalaté lesz, amely kizárólag megújuló energiát termel. Olyan megoldásokon keresztül, mint a napelemparkok és a szélturbinák. „Ezek kimeríthetetlen energiaforrások, és mi csak egy kis százalékát használjuk fel” – mondta Musk – „a jövőben készen állunk majd arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük, és akkor elég lesz a teljes szükségletünk fedezésére”. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!