Jelentős ár és felszereltség változás előtt a Cybertruck

0

Elon Musk szerint sok minden változott a Tesla Cybertruck 2019-es bemutatása óta, éppen ezért jelentős ár és felszereltség változás előtt áll az elektromos pickup.

Talán emlékszünk, hogy mekkora port kavart a Tesla és Elon Musk mikor 2019-ben bemutatta a Cybertruck pickupot. Azóta eltelt néhány év és Elon Musk az éves részvényesi gyűlésen elmondta, hogy a Cybertruck szériamodell árai és specifikációi változni fognak a 2019 novemberben megismerthez képest.

Mindez senkit nem lephet meg, hiszen nem kis mértékben változott a világ a Cybertruck bemutatása óra. Elég ha csak a világjárványra, ellátási zavarokra, félvezető- és egyéb alkatrészek hiányára gondolunk. De idevehetjük a világ nagy részén jelenleg is tomboló inflációt, az ukrajnai és tajvani konfliktust. Mindezeket egybevéve egyértelmű, hogy a Tesla Cybertruck ára ma nem lehet 40 000 dollár alatt ahogy azt a Tesla eredetileg bejelentette. Elon Musk a részvényesi gyűlésen tartott kérdezz-felelek szekcióban így tudatta a változást:

“A Cybertruck árazása és annak foglalója 99 dollár volt 2019-ben. Azóta sok minden változott, így a specifikációk és az árazás is más lesz. Utálok rossz híreket közölni, de azt hiszem, nem lehetett előre látni az inflációt, és a különböző problémákat.”

Ennek ellenére Musk megnyugtatta a résztvevőket, hogy a “Cybertruck egy pokoli jó autó és egy átkozottul jó gép lesz”.

Musk azt nem árulta el, hogy miképp fog a Cybertruck specifikációja változni, azt azonban megerősítette a Tesla első embere, hogy 2023 közepén elindulhat a sorozatgyártás. “A következő néhány hónapban elkezdjük telepíteni a gyártóberendezéseket, a szerszámokat és mindent. Így célunk az, hogy a jövő év közepén sorozatgyártásban legyen a Cybertruck.”