Három akkuopcióval jön a kínaiak elektromos autója

0

Az Aiways Kínában három akkuopcióval dobja piacra az U6 elektromos autót amit a harmadik negyedévben mutatnak be Európában.

A 2017-ben alapított Aiways egy sanghaji székhelyű autógyártó, amelynek európai központja Münchenben, Németországban található. Ez volt az első kínai startup, amely elektromos járművet vezetett be az európai piacra, amikor 2020-ban bemutatták az U5-öt. Az Aiways rohamosan folytatja terjeszkedését Európában és azon túl is: Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Dániában, Franciaországban, Izraelben, Svájcban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Svédországban vezették be az U5 előrendelhetőségét. 

Márciusi hírünk szerint az Aiways elhozza az európai piacra is az U6 SUV-kupéját. A napokban pedig megnyitotta előfoglalási rendszerét a kínai vásárlóknak az Aiways az U6-ra melyet a harmadik negyedévben mutatnak be Európában is. Az viszont egyelőre nem világos, hogy a Kínában kínált három akkumulátoros változat elérhető lesz-e Európában.

A 0,26 cW értékű, teljesen elektromos U6-ot egy 160 kW-os elektromos motor hajtja. Kínai sajtóértesülések szerint a helyi piacra három akkumulátorváltozattal – 63, 72 és 88 kWh – érkezik. Ezekkel a kínai szabvány szerint 503, 580 és 650 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel az Aiways U6.

Az Aiways U6 végleges ára Play (63 kWh), Cyber ​​Play (72 kWh) és Top Play (88 kWh) változatban egyelőre nem ismert. Az ügyfeleknek 6000 jüant (870 eurót) kell fizetniük ha le akarnak foglalni egy ilyen SUV kupét. Az első 1666 vásárló, aki U6-ot foglal, 10 000 jüan (1450 euró) kedvezményben részesül.

Eredetileg az U6-nak már 2021-ben piacra kellett volna kerülnie Kínában és Európában is. Az első tesztautók már tavaly júniusban elkészültek. Később pedig az U6 premierjét többször is elhalasztották, először 2022 elejére, majd a harmadik negyedévre. Reméljük, hogy most összejön az Aiways-nek és mindhárom akkumulátoropciót elhozzák Európába.