Még idén piacra kerül Európában az Aiways U6 kínai e-autó

0

Még az idén piacra dobják tíz uniós piacon a kínaiak az Aiways U6 elektromos autójukat.

A 2017-ben alapított Aiways egy sanghaji székhelyű autógyártó, amelynek európai központja Münchenben, Németországban található. Ez volt az első kínai startup, amely elektromos járművet vezetett be az európai piacra, amikor 2020-ban bemutatták az U5-öt. Az Aiways rohamosan folytatja terjeszkedését Európában és azon túl is: Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Dániában, Franciaországban, Izraelben, Svájcban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Svédországban vezették be az U5 előrendelhetőségét. 

Most azonban úgy tűnik, hogy az U6 SUV-kupé modelljét is elhozza az európai piacra az Aiways. Az U6 a belgiumi Antwerpenben kezdi meg a pályafutását és itt mutatják be először. Majd további országokba, Németországba, Olaszországba, Spanyolországba, Portugáliába, Franciaországba, Dániába és Svédországba is bemutatják alegújabb Aiways U6 elektromos modellt.

Az Aiways U6 sorozatgyártásra érett modell egy magas, izmos orr-résszel és áramvonalasabb profillal rendelkezik, ferde tetővel. Ami a belsőt illeti, jól láthatóak az ergonomikus ülések és a nagy vízszintes 14 colos központi kijelző.

A végső Aiways U6 modell sorozatgyártása hamarosan megkezdődik, Shangraóban, Kína egyik legmodernebb autógyártó létesítményében. Az U6, amely az U5-öt követi EU piacain, felgyorsítja a vállalat terjeszkedési stratégiáját, amely az új finanszírozás biztosítása után a belátható jövőben évente legalább egy modell bevezetésével kívánja megerősíteni pozícióját a hazai piacon kívül is.