Nico Rosbergé lett az első Rimac Nevera elektromos autó

0

Átadták az első sorozatgyártású Rimac Nevera elektromos hiperautót, melynek tulajdonosa nem más, mint Nico Rosberg.

Alig egy hónapja annak mikor megírtuk, hogy legördült az első sorozatgyártott Rimac a gyártósorról. A napokban pedig az első szerencsés vásárló át is vehette elektromos hiperautóját, aki nem más, mint a Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg.

Mate Rimac, a Rimac vezetője egy kis túrát is tartott a Rimac üzemében a manapság vloggerként „dolgozó” ex pilótának. A Rimac első embere ezen idő alatt beszélt az új összeszerelő telephely építéséről ahova a tervek szerint mintegy 200 millió eurót fektetnek be. A leendő Rimac Campus a horvát fővárostól, Zágrábtól épül fel, és számos adminisztratív épületet, Európa egyik legnagyobb K+F központját, egy gyártási területet, egy tesztpályát és egy múzeumot foglal magába.

Végül Mate Rimac és Nico Rosberg eljutott ahhoz a függönyhöz, ami mögött a fekete Nevera elektromos hiperautó rejtőzött. Az autó kulcsait személyesen a Rimac első embere adta át, majd megbeszélték a Nevera trükkjeit és tulajdonságait. Emlékeztetőül, a szénszálas monocoque-vázas autót négy villanymotor hajtja, amelyek összteljesítménye 1914 lóerő, nyomatéka pedig 2360 Nm. Az autó 1,97 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. A maximális sebesség 412 km/h. A 120 kWh-s akkumulátor akár 550 km megtételét is lehetővé teszi egyetlen feltöltéssel.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!